След почти петчасови дебати вотът на недоверие към дейността на

...
След почти петчасови дебати вотът на недоверие към дейността на
Коментари Харесай

Правителството на Молдова оцеля след вот на недоверие

След съвсем петчасови диспути вотът на съмнение към активността на държавното управление, импортиран от парламентарната секта на Блока на комунистите и социалистите (БЕКС), беше отритнат с гласовете на 44 депутати , заяви МОЛДПРЕС.

За оставката на държавното управление е належащо нормално болшинство от 51 гласа от 101.

Премиерът Наталия Гаврилица в отчет пред пленарната зала загатна, че никое държавно управление не се е сблъсквало с толкоз доста рецесии до момента.
 Молдова няма пари да си заплати за съветския газ
Молдова няма пари да си заплати за съветския газ

Страната желае отсрочване на заплащането

" Недоверието, на което давам отговор през днешния ден, е компилация от неистини ", счита Гаврилица.

Министър-председателят направи обзор на всички подхванати от държавното управление дейности в поддръжка на жителите в подтекста на повишаването на горивата и подбудената от тях инфлация. Тя уточни, че през последната година е преразгледан размерът на обществените помощи, увеличена е минималната работна заплата, препоръчани са помощи за студения сезон и обезщетения за газ.

" С 60% увеличихме фонда за субсидиране в земеделието. Разширихме листата с обезщетени медикаменти с 40%, оборудвахме няколко лечебни заведения с съвременно съоръжение и им предоставихме нови коли за спешна помощ ", сподели Гаврилица.

Премиерът посочи, че изпълнителната власт към този момент е подхванала редица ограничения, с цел да успее да посрещне студения сезон .

" Сега купуваме мазут, купихме въглища, съхраняваме газ, имаме стратегия за обезпечаване на дърва. Имаме стратегия, която разписва какво би трябвало да прави всяка държавна институция ", сподели Гаврилица.
 Хиляди желаеха оставката на президента и държавното управление на Молдова
Хиляди желаеха оставката на президента и държавното управление на Молдова

Високите цени на силата и проблемите с " Газпром " изведоха недоволни по улиците

" Нито за момент не поставяйте под въпрос нашите положителни планове и нашите благоприятни условия. Молдова ще излезе от рецесията, тъй като не е сама ", заключи министър председателят.

Съгласно Правилника на Народното събрание вотът на съмнение към активността на държавното управление предстои на разискване в първия ден от пленарното съвещание на седмицата след датата на внасянето и се приема с болшинството от гласовете на определените народни представители.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР