След почти 5-часова битка Григор Димитров допусна горчива загуба и

...
След почти 5-часова битка Григор Димитров допусна горчива загуба и
Коментари Харесай

Димитров рухна в 5-часова битка в Ню Йорк и напуска Топ 20 на тениса

След съвсем 5-часова борба Григор Димитров позволи горчива загуба и напусна безславно Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис. Миналогодишният полуфиналист в Ню Йорк отстъпи тази нощ пред Мартон Фучович (Унг) със 7:6 (5), 6:7 (4), 6:3, 4:6, 1:6 и завърши присъединяване си още във II кръг.

А в действителност поставеният под №14 българин можеше да завоюва мача в три сета, в случай че самичък не си беше усложнил живота. Във втората част Димитров пропусна 4 сетбола на личен сервис при 5:4, а по-късно още един път имаше подаването при 6:5, само че в последна сметка и двата пъти позволи рибрейк и след това загуби тайбрека.

След като взе решително третия сет, някогашният №3 в света рано поведе с пробив и дръпна с 3:1 гейма в четвъртия, само че първо разреши равнене до 3:3, а след това не съумя да затвърди нов брейк в сервиса на съперника при 4:3. Това се оказа повратният миг в дуела и откакто повече не съумя да вземе гейм до края на частта, 29-годишният хасковлия рухна както душевен, по този начин и физически в решаващия сет. Българинът постави оръжие след 4:55 ч. игра на корт №12 в комплекса " Флашинг Медоус ".

Ранното отпадане от US Open ще коства на първата ни ракета (№20 в света) и оттегляне в ранглистата. Димитров сигурно напуща Топ 20, като какъв брой надолу ще слезе зависи от представянето на други тенисисти до края на втория за годината шампионат от Големия шлем.

Засега е несъмнено, че Григор ще отстъпи с най-малко една позиция до №21, защото още тази нощ беше задминат от Феликс Оже-Алиасим (Кан). Поставеният под №15 северноамериканец се класира за III кръг с безапелационна победа над някогашния №1 в света Анди Мъри (Вбр) с 6:2, 6:3, 6:4 и се изкачи на 20-о място в класирането онлайн.

Теоретичен късмет да минат пред Димитров в ранкинга все още имат дузина други състезатели, в това число актуалният №66 Фучович. За място на 1/8-финалите унгарецът ще спори с Франсис Тиафоу (САЩ), който също като него преодоля II кръг с 5-сетов триумф - 7:6 (6), 3:6, 1:6, 6:3, 6:3.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР