След почти 30 г. една от водещите авиокомпании в Европа

След почти 30 г. една от водещите авиокомпании в Европа ...

"Луфтханза" става по-синя.След почти 30 г. една от водещите авиокомпании в Европа - "Луфтханза" променя цветовете си. Доминиращ вече е синият цвят, а жълтият става акцент, съобщава превозвачът.

На официални събития във Франкфурт и Мюнхен компанията представи новия дизайн на Boeing 747- 8 и Airbus A321.

По случай 100-годишния юбилей на жерава - отличителен знак на компанията, тя решава да преработи всеки детайл от дизайна като смята, че по този начин отговаря на изискванията на дигиталната епоха. Жеравът, изработен преди точно 100 години от графичния артист Ото Фирле, става по-елегантен и по-ясно забележим, оставяйки му повече пространство.

Добре познатата синьо-жълта цветова комбинация на компанията също ще бъде запазена, но използването на основните цветове ще се промени. Специално разработеното синьо е малко по-тъмно, по-елегантно и се превръща във водещия цвят на марката.
"Луфтханза" става по-синя
© Луфтханза

Униформите на екипажа също са модернизирани с жълти аксесоари. Занапред с новия дизайн ще бъдат и артикулите на борда като прибори за хранене, комплекти с принадлежности, одеяла и калъфки за възглавници. През идните две години ще бъдат подменени около 160 милиона артикула. Жълтият цвят ще фигурира и на всяка бордна карта и всяко летищно гише на превозвача.

Компанията е разработила и свой шрифт, който да бъде лесно четим на мобилни устройства и смарт часовници.

Новото лого вече не включва жерава и е изцяло с главни букви. Главните букви са основна характеристика на новия дизайн на компанията.

Източник: dnevnik.bg