След почти 30 г. една от водещите авиокомпании в Европа

...
След почти 30 г. една от водещите авиокомпании в Европа
Коментари Харесай

"Луфтханза" става по-синя

След съвсем 30 година една от водещите самолетни компании в Европа - " Луфтханза " трансформира цветовете си. Доминиращ към този момент е синият цвят, а жълтият става акцент, оповестява превозвачът.

На публични събития във Франкфурт и Мюнхен компанията показа новия дизайн на Boeing 747- 8 и Airbus A321.

По случай 100-годишния празник на жерава - характерен знак на компанията, тя взема решение да преработи всеки подробност от дизайна като счита, че по този метод дава отговор на условията на цифровата ера. Жеравът, направен преди тъкмо 100 години от графичния актьор Ото Фирле, става по-елегантен и по-ясно видим, оставяйки му повече пространство.

Добре познатата синьо-жълта цветова композиция на компанията също ще бъде непокътната, само че потреблението на главните цветове ще се промени. Специално създаденото синьо е малко по-тъмно, по-елегантно и се трансформира във водещия цвят на марката.

© Луфтханза

Униформите на екипажа също са осъвременени с жълти аксесоари. Занапред с новия дизайн ще бъдат и продуктите на борда като принадлежности за хранене, комплекти с такъми, одеяла и калъфки за възглавници. През идните две години ще бъдат сменени към 160 милиона продукта. Жълтият цвят ще попада и на всяка бордна карта и всяко летищно гише на превозвача.

Компанията е създала и собствен шрифт, който да бъде елементарно четим на мобилни устройства и смарт часовници.

Новото лого към този момент не включва жерава и е напълно с основни букви. Главните букви са съществена характерност на новия дизайн на компанията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР