След победи на дама, шах, древната китайска игра Го и

...
След победи на дама, шах, древната китайска игра Го и
Коментари Харесай

Ще замени ли изкуственият интелект играчите на покер?

След победи на дама , шах , античната китайска игра Го и покер за двама , изкуствен интелект съумя да се оправи с още едно предизвикателство, надделявайки над експерти на покер за шестима , съобщи Франс през, базирайки се на откриватели от университета " Карнеги Мелън " и Facebook.
 
Постижението на изкуствения разсъдък, наименуван Pluribus , е разказано във водещото научно списание " Сайънс ".

 
" Pluribus показва свръхчовешко осъществяване на покер за повече играчи. Успехът му бележи значим стадий за изкуствения разсъдък и теорията на игрите. Досега достиженията на изкуствения разсъдък във връзка с стратегическото мислене бяха лимитирани до игри за двама ", споделя Туомас Сандхолм от университета " Карнеги Мелън ", създал програмата взаимно с Ноа Браун от компания Facebook.
 
Според основателите на Pluribus технологията може да бъде употребена за разрешаване на необятен кръг проблеми в действителния свят, където, сходно в покера, настоящи лица крият информация или блъфират.

-->
 
Изкуственият разсъдък в началото е победил двама водещи първенци по покер - Дарън Елиас и Крис Фъргюсън. Всеки от тях е изиграл по 5000 партии против Pluribus. Изкуственият разсъдък по-късно се е изправил против 13 експерти - по петима по едно и също време. В общо 10 000 партии програмата е излязла победител.
 
" Най-голямата мощ на Pluribus е потреблението на разнообразни тактики ", разяснява Елиас.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР