След победата си на първичните избори на Демократическата партия в

...
След победата си на първичните избори на Демократическата партия в
Коментари Харесай

Сандърс обяви началото на политическа революция в САЩ

След успеха си на първичните избори на Демократическата партия в щата Ню Хемпшър, част от процеса по издигането на номинация на групировката за претендент за президент за изборите през ноември, сенаторът от щата Върмонт Бърни Сандърс назова това, което той и неговите поддръжници са създали дружно, " нищо по-малко от началото на политическа гражданска война ".

Сандърс посочи, че тази победа изпраща " мощно обръщение " и че е време да се заемем с американския " корпоративен и финансов хайлайф ". Той благодари на доброволците в щата, наблягайки, че те са повода за успеха в Ню Хемпшър.

При преброени към 86 % от подадените гласове, Сандърс зае първото място в първичните избори в Ню Хемпшър, като завоюва 25,7 на 100 от гласовете, като победи някогашният кмет на Саут Бенд Пийт Бутиджидж с 1,3 %. В първите първоначални избори в щата Айова през предходната седмица Бутиджидж победи Сандърс с дребна преднина.

Междувременно след преброяването на гласовете, подадени на първичните избори на Републиканската партия в Ню Хемпшър, президентът Доналд Тръмп написа в профила си в " Туитър ", че е спечелил повече гласове в първичния избор от всеки различен претендент в " историята на щата ".

" Медиите, произвеждащи подправени вести, търсят интензивно историята на огромния триумф на демократите, само че няма нищо прекомерно баснословно. Не е ли огромна история, че имам повече гласове в първичните избори в Ню Хемпшър от всеки различен настоящ президент, в която и да е от двете партии, в историята на този страховит щат? Не е нищожен факт! ", акцентира Тръмп. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР