След победата над Северна Македония с 4:0, днес юношеският национален

...
След победата над Северна Македония с 4:0, днес юношеският национален
Коментари Харесай

Младите лъвове сломиха Молдова

След успеха над Северна Македония с 4:0, през днешния ден юношеският народен тим на България се наложи и над връстниците си от Молдова във втори надзорен мач на турска земя. " Лъвчетата " победиха с 2:0 след попадения на Християн Петров и Иван Тасев.

България започва нападателно и притисна противника си. В 11-ата минута Станислав Шопов стреля от директен свободен удар, само че вратарят на Молдова улови. В 23-ата минута Шопов още веднъж бе в центъра на събитията и опита удар, само че топката излетя настрана от вратата. Най-доброто състояние за дребните " лъвчета " пристигна малко преди половин час игра, когато Емил Ценов бе на косъм от откриващо попадение. Юношата на ЦСКА засече топката при центриране от корнер, само че при опита му с глава кълбото бе изчистено от голлинията.

В края на първата част Мартин Сораков бе на път да си означи автогол, откакто в опита си да почисти топката нацели гредата на вратата.

Втората част бе възобновена с Иван Тасев, Никола Илиев и Алекзандър-Борис Синабов на мястото на Георги Трифонов, Мартин Сораков и Емил Ценов. След равностойното начало на второто полувреме, в 55-ата минута дребните " лъвчета " поведоха в резултата. Капитанът на тима - Християн Петров, засече центриране на Слави Шопов от корнер и с обмислен удар с глава разпечата вратата на Молдова.

В 69-ата минута Иван Тасев удвои задатъка на българите след отличен прехвърлящ удар от отдалеченост.

Десетина минути по-късно пристигна добра опция за молдовците. След рикошет Марио Манолич се оказа на стрелкова позиция и съумя да насочи удар, само че българският пазач отрази шута. В 82-ата минута пристрастеностите се нажежиха и след пререкания сред Никола Илиев и футболист от лагера на Молдова се наложи мелето сред играчите да бъде разтървано.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР