След победата на втория тур от президентските избори Румен Радев

...
След победата на втория тур от президентските избори Румен Радев
Коментари Харесай

В победата Радев видя желанието на народа за отстраняване на мафията от властта

След успеха на втория тур от президентските избори Румен Радев и Илияна Йотова дадоха малко изказване пред медиите без да дават отговор на журналистически въпроси. Избраният за нов мандат държавен глава разгласи, че България е издържала изпита по народна власт и е видно желанието на народа за отстраняването на мафията от властта.

От новия 47-и парламент, който предизвести, че няма право на неточност, той сподели, че чака отчетливо политическо болшинство, което да предприеме незабавни промени в правосъдната система, да не допусне обществена и икономическа рецесия през зимните месеци, да обезпечи нуждаещите се, да вземе отлагани решения. Накрая заключи, че България излиза от застоя и автокрацията на пътя на развиването, свободата и модернизацията.

След като благодари и на гласувалите, и на подкрепилите го, и на партиите, с които споделят общи хрумвания, дела и цели за бъдещето на България, и на изборната администрация и органите на реда, поради които функционирала демокрацията, Румен Радев сподели: " Приключи един невиждан политически месец на два типа избори, които ясно откроиха желанието на нашия народ за смяна, за разкъсване с корупцията, с грабежа и беззаконието, за отстраняването на мафията от властта. Очакванията, че жителите ще се изморят от избори и ще предпочетат да се върнат към познатото остаряло, не се сбъднаха ".

" Връщането на статуквото на бял кон не се състоя макар големите пари, макар клеветите и пропагандата, които ни заливаха всекидневно с подправени вести, режисирани кавги и поставиха големи старания да отхвърлен хората от изборите даже и през днешния ден - в изборния ден. Но България устоя този изпит по народна власт и не се поддаде на опитите да се посее етническо разделяне, което е доста значимо съгласно мен. И мога да заявя, че разсъдъкът и родолюбието надвиха на апатията и лъжата ", разгласи Румен Радев.

" Новият парламент няма право на неточност и отсрочване, тъй като хората няма да простят. За всеки от тези партии, който пренебрегне това, ще бъде самоубийство. Ще бъде отречено от хората, в случай че партиите тръгнат против волята на народа. Очакванията са, че би трябвало да се види отчетливо политическо болшинство, което да предприеме незабавни промени в правосъдната система, да не допусне обществена и икономическа рецесия през зимните месеци, да обезпечи нуждаещите се, да вземе отлагани решения. Борбата с пандемията остава предпочитана задача. Новото държавно управление не би трябвало да отстъпва от националните позиции изключително когато залогът е за българската еднаквост и история и правата на нашите сънародници зад граница ", сподели още Румен Радев.

Избраната за вицепрезидент Илияна Йотова благодари на екипа и гласоподавателите и посвети успеха си на двама души - татко й и Стефан Данаилов, които са покойници.

" Нашият слоган " С вас сме " остава наше кредо и за в бъдеще. Благодаря на всички, които бяхме дружно. Това е победа на взаимното ни доверие. Това е победа на разсъдъка и единната ни религия и предпочитание за правда и правдивост, на солидарното ни възприятие, че дружно можем да съумяваме. Предстоят ни още и то съществени старания. България излиза от застоя и автокрацията на пътя на развиването, свободата и модернизацията ", съобщи най-после Румен Радев.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР