След по-малко от седмица ще бъде даден официален старт на

...
След по-малко от седмица ще бъде даден официален старт на
Коментари Харесай

Чао, Alitalia: Италия има нов национален авиопревозвач

След по-малко от седмица ще бъде даден формален старт на най-новата авикомпания в света – ITA, кратко от Italia Trasporto Aereo. Това ще е новият народен транспортьор на Италия след закриването на банкрутиралата Alitalia на 14 октомври. Тя ще проработи още на идващия ден, съобщи CNN.

За съществуването на ITA в последно време се води спор – задоволително отделена ли е от Alitalia. През септември в свое решение Европейската комисия постанови, че новата компания не е стопански правоприемник на банкрутиралия транспортьор. Това даде зелена светлина за начало на активността ѝ.

Кой има ITA?

Italia Trasporto Aereo е 100% благосъстоятелност на Министерството на стопанската система и финансите на Италия съгласно документи, подадени в Министерството на превоза на Съединени американски щати.

Докъде ще пътува новата компания?

ITA ще вземе по-голямата част от маршрутите на Alitalia.

В Италия: Бриндизи, Болоня, Бари, Венеция, Верона, Генуа, Катания, Ламеция Терме, Милано, Наполи, Палермо, Пескара, Реджо Калабрия, Рим, Торино и Триест.

На къси и междинни дистанции: Алжир, Амстердам, Атина, Барселона, Брюксел, Дюселдорф, Женева, Кайро, Лондон, Мадрид, Малта, Мюнхен, Ница, Париж, Тел Авив, Тирана, Цюрих.

На дълги дистанции: Ню Йорк и Токио

През март 2022 година следва към този лист да бъдат добавени и Бостън, Буенос Айрес, Маями и Сао Пауло, както и Люксембург, Щутгарт и Флоренция. Още европейски дестинации са планувани за идващото лято.

ITA ще вземе ли самолетите на Alitalia?

Не за непрекъснато. Едно от решенията на новата компания е да има флот от самолети Airbus. Тя ще купи 28 нови летателни апарата и ще наеме други 45 при условия, по-добри от тези на Alitalia.

Първите нови самолети ще влязат в употреба при започване на 2022 година, като до 2025 година 70% от флота ще е формиран от машини от ново потомство, които вредят по-малко на околната среда. До средата на десетилетието те би трябвало да станат 105.

Преди да полети на 15 октомври, ITA ще е придобила „ избрани активи “ от Alitalia, в това число самолети. Това значи, че първоначално евентуално ще ги употребява.

Колко коства?

Анализ на CNN сочи, че билет за в двете посоки пътешестване от Милано до Лондон е на цена от 98 $, с 22 $ повече от същия маршрут със аероплан на British Airways. Ryanair на собствен ред таксува с 22 $.

Коронавирус ограниченията на борда

ITA към този момент разгласи, че всички от личния състав би трябвало да са имунизирани. Носенето на маски е наложително за пасажерите. В багажните отделения е неразрешено съхраняването на облекла, а хората ще се качват на борда в дребни групи. Бизнес класата е затворена, само че тези, които имат право на достъп до нея, ще получат ваучър, който да употребяват в обектите за храна на летището.

От компанията показват, че с помощта на HEPA филтрите въздухът в самолетите е безплоден и се обновява на всеки 3 минути.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР