След по-малко от месец столицата ни ще бъде домакин на

...
След по-малко от месец столицата ни ще бъде домакин на
Коментари Харесай

Таекуондо турнир от най-високата категория G1 ще се проведе в София

След по-малко от месец столицата ни ще бъде хазаин на едно от най-големите надпревари по таекуондо в Европа. Турнирът ‘Sofia Open’, който се организира към този момент 5 години, предходната година получи влиятелната категория G1 и ще събере международния хайлайф в този военен спорт на 3-4 март в столичната зала „ Асикс Арена “.

Турнирите от категория G1 са измежду най-авторитетните спортни изяви по таекуондо, имат най-голям сан и носят точки за класиране на състезателите в международната и Олимпийската класации. По тази причина, те са и най-посещавани от таекуондистите от всички континенти и категории. Към момента броят на записаните е над 700 състезатели, като предходната година броя надвиши 1300 участници от към 40 страни

Очаква се в ‘Sofia Open 2018’ да вземат присъединяване олимпийският първенец от Рио 2016 - йорданецът Ахмад Абугауш, сребърният медалист от Рио – Лутало Мухамад (Великобритания), международната и европейска шампионка и трета от олимпиадата в Рио – Бианка Уалкден (Великобритания), както и известни участници от Австралия, Аржентина и Съединени американски щати.

От българска страна присъединяване в шампионата ще вземат най-хубавите български таекуондисти - бронзовият медалист от международното състезание в Муджу (Южна Корея) Владимир Далаклиев, международният първенец при кадетите Александър Джорджев и европейският първенец при кадетите Даниел Ладжев.

.Мероприятието се провежда от Таекуондо клуб „ Рамус “ взаимно с Българската федерация по таекуондо - олимпийска версия. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР