След по-малко от месец на власт служебното правителство на Гълъб

...
След по-малко от месец на власт служебното правителство на Гълъб
Коментари Харесай

Служебната власт направи пълна смяна във фонд Земеделие

След по-малко от месец на власт служебното държавно управление на Гълъб Донев заформи тотална промяна на управлението на фонд " Земеделие ". Ведомството ползва едни от най-големите стратегии на Европейски Съюз, като годишно изплаща като директни дотации и капиталови планове към 3 милиарда лева Новият началник на фонда ще е Георги Тахов. Сменени са и трима от зам.-шефовете, като е непокътнат единствено Георги Динев, който дебютира на тази позиция в третия мандат на Бойко Борисов за две години.
Аз допускам, че президентът Румен Радев взима решенията кой да бъде назначен в това държавно управление, съобщи през вчерашния ден пред БТВ някогашният изпълнителен шеф на фонда Николай Каварджиклиев. " Мотивът за моето уволняване е персонален. За този интервал, в който аз бях шеф от март до момента, ние имахме най-успешния интервал. Това, което виждаме в кабинета на президента Радев, са главно персонални претекстове. Уволняват се безусловно положителни експерти като зам.-директорът Петя Славчева, която 5 години се оправя съвършено със дилемите си, и се назначават хора, които нямат опит в това ", сподели Каварджиклиев. Той обаче акцентира, че не познава президента. 
Новият изпълнителен шеф на фонда Георги Тахов е оглавявал Национална агенция за приходите в Пловдив от април 2013 до април на 2015 година През 2011 година е бил и заместител изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите в София. По време на първия длъжностен кабинет на Стефан Янев фонд " Земеделие " се оглавява за малко от Борис Михайлов, който преди седмици стана изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите.
В формалното известие на ведомството се показва, че Тахов е лекар по стопанска система, компетентност " Финанси, парично послание, заем и застраховка ". Той има и магистърски степени по " Счетоводство и надзор " от ВФСИ " Д. А. Ценов ", Свищов, " Право " от ВТУ " Св. Св. Кирил и Методий ", както и " Стратегическо управление и ръководство на сигурността и публичния ред " от Академията на Министерство на вътрешните работи.
Управителният съвет на фонд " Земеделие " е взел решение за още три уволнения. Освободени са заместител шефовете на ведомството - Венцислава Монева, Петя Славчева и доктор Климент Петров, и незабавно са назначени нови титуляри на техните позиции. Това са Ива Иванова, Владислава Казакова, Димитър Горов, мястото си резервира Георги Динев. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР