След по-малко от 24 часа лидерите на Съединените щати и

...
След по-малко от 24 часа лидерите на Съединените щати и
Коментари Харесай

Лидерите на САЩ и Северна Корея пристигнаха в Ханой за срещата на върха

След по-малко от 24 часа водачите на Съединените щати и Северна Корея ще се срещнат. Двамата към този момент са в столицата на Виетнам. Утре ще вечерят дружно, а за четвъртък са планувани договарянията. Надеждите са, че Доналд Тръмп и Ким Чен-ун ще намерят решение по какъв начин да бъде изпълнено обещанието на севернокорейския водач, което даде през лятото в Сингапур - за нуклеарното разоръжаване на Корейския полуостров.

Ханой осъмна с по-чист въздух, с стеснен трафик, с доста цветя и с невиждани за страната ограничения за сигурност.
Ту Ван Дон, шеф на Отдела за просвета към кметството на Ханой: Придържаме се към нарежданията на премиера - да осигурим сигурност, непорочност и добра украса в града.
70-часовото пътешестване на севернокорейския водач приключи в 12 ч. по Гринуич.
 Ким Чен-ун дойде във Виетнам за срещата с Тръмп Ким Чен-ун дойде във Виетнам за срещата с Тръмп
Севернокорейският водач Ким Чен-ун дойде във Виетнам. След като измина близо 4000 км с трен през Китай, той слезе на виетнамска територия, откъдет...

Преди да навлезе във Виетнам, влакът спря в Китай. Там камери уловиха Ким Чен-ун, за който се знае, че е буен пушач, да пали цигара. От границата до Ханой той пътува с брониран автомобил, като 170-километровият път беше затворен още през вчерашния ден.

За срещата с Доналд Тръмп севернокорейският водач е придружаван от най-доверените си хора - най-висшият партиен член, севернокорейският делегат в Съединените щати, сестра му, иконома му и 100 бодигардове.
 Засилени ограничения за сигурност в Ханой преди срещата Тръмп - Ким Чен-ун Засилени ограничения за сигурност в Ханой преди срещата Тръмп - Ким Чен-ун
Ханой е в трескаво очакване на срещата на върха Тръмп - Ким Чен-ун в сряда и четвъртък. Подготовката тече с цялостна мощ, тъй като Виетнам ще остане в ис...

Подобно на срещата в Сингапур, и в този момент 12 телохранителя тичаха наоколо до лимузината на Ким.

На вечерята на следващия ден Доналд Тръмп ще бъде придружаван от държавния секретар Майк Помпео и от началника на кабинета си Мик Мълвейни.

Срещата ще бъде отразявана от 3000 публицисти. В американските медии през днешния ден се появиха гневни реакции против домакините. Малко преди идването на Ким Чен-ун в Ханой публицистите от Съединените щати получили разпореждане да изоставен по най-бърз метод хотела, където са настанени.

Оказа се, че севернокорейският водач избрал да отседне на същото място. Журналистите бяха преместени на няколко пресечки. Но това не спести сериозните им мнения по адрес на виетнамските управляващи.

В новините на Българска национална телевизия: Историческата среща сред Доналд Тръмп и Ким Чен-ун в Сингапурnews.bnt.bg/bg/t/istoricheska-sreshcha-mezhdu-donald-trmp-i-kim-chen-un-v-singapur
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР