След пламването на огнище на менингит в детска градина „Вълшебство“

...
След пламването на огнище на менингит в детска градина „Вълшебство“
Коментари Харесай

Детската градина в София, в която пламна менингит, вече работи

След пламването на огнище на менингит в детска градина „ Вълшебство “ в София е направено наново тестване на деца и личен състав. Положителните проби са общо 50 – на деца, техните братя и сестри, както и чиновници на детската градина. Взети са над 300 проби.

„ В детската градина към този момент няма огнище на менингит. След гибелта на нашето дете предходната седмица стартира тестване за разкриване на бактерия. Впоследствие се оказа, че това е менингокок. Новите проби демонстрират, че общо 50 лица са позитивни – те са носители на менингокока, само че не заболели “, изясни директорката на детската градина Гергана Петрова.

По думите ѝ те са добре, ползват антибиотична профилактика и множеството към този момент са се завърнали в детската градина.

Направена е тройна стерилизация в пространствата и няма проблем да действа, изясни още директорката. Тя означи, че децата са здрави и посещават към този момент детската градина.

„ Прецених, че желая детето ми да остане още няколко дни у дома, то е в доста положително положение. Тези деца не са заразноболни, просто носят тази бактерия “, изясни Цветелина Миланова, майка на дете от градината.

Тя помоли РЗИ да уведоми всички образователни заведения в региона, че децата им не са заразноболни.

„ Живеем във филм на ужасите, третират ни като заразноболни “, сподели тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР