След пети поред протест на жители на село Белащица и

...
След пети поред протест на жители на село Белащица и
Коментари Харесай

След протести и заради нарушения са спрени концесиите за мрамори в Белащица

След пети подред митинг на поданици на село Белащица и поради открити нарушавания на екоизискванията министърът на енергетиката Теменужка Петкова спря концесиите за рандеман на мрамори от две залежи, експлоатирани от Компанията " Холсим кариерни материали Пловдив ".

За решението заяви в четвъртък зам. министърът на енергетиката Жечо Станков след среща с недоволните хора. На демонстрацията пристигна и ръководителят на гражданската платформа " Изправи се.БГ " Мая Манолова.

Станков изясни, че прекъсването на концесиите е поради издадени от екоинспекцията в Пловдив наказателни постановления за нарушавания на законовите условия за запазване на околната среда и на въздуха. Какви тъкмо са нарушаванията при употребата на находищата " Белащица " и " Белащица сектор Юг " обаче той не уточни.

В петък от " Холсим кариерни материали Пловдив " разясниха решенията за прекъсване на концесиите като " безусловно незаконосъобразно поради изложените в него претекстове ". Въпреки това сдружението е подхванало всички нужни и съгласувани дейности за незабавното му осъществяване.

" Преустановени са всички минно-експлоатационни работи на територията на находището, включително преработката и експедицията на подготвен материал. Взети са нужните ограничения за безвредно прекъсване на инсталациите, известени са всички контролни институции, имащи отношение към активността ни, както и нашите сътрудници и клиенти ", показват от сдружението.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР