След петгодишно отсъствие Петър Кънев отново се завръща в ръководството

...
След петгодишно отсъствие Петър Кънев отново се завръща в ръководството
Коментари Харесай

Петър Кънев: Трябва да се вземе моментното класиране за окончателно и да се сложи официален край

След петгодишно неявяване Петър Кънев още веднъж се завръща в управлението на Българска федерация по волейбол, като бе определен в Управителния съвет на централата. Петър Кънев е Народен представител от 2013 година от квотата на Българска социалистическа партия. В сегашното той е и ръководител на Парламентарната комисия по стопанска система и туризъм.

До 2016 година Кънев бе вицепрезидент на БФВ, като в последната година преди отдръпването му бе измежду финансовите благодетели на женското състезание на България и ръководител на НВЛ-жени. Самият шампионат пък носеше името „ Демакс+ “, като от спонсори бе обезпечен бюджет на стойност 100 000 лв..
На 31 март новият президент на БФВ Любо Ганев привиква първия УС, на който ще се вземат решение значими въпроси за шампионатите и бъдещето на волейбола.
 УС на БФ Волейбол
Ето какво сподели Петър Кънев в изявление за BGvolleyball.com преди УС във вторник:

Отново сте в управата на волейболната федерация. Как се стигна до вашето завръщане?
Получих покана от Любо Ганев и я одобрих. От 2004 до 2016 година бях в Управителния съвет на федерацията. Пет години следя волейбола в профил. С Любо Ганев взехме решение, че мога още веднъж да бъда потребен. Докато бях вицепрезидент на федерацията с горделивост мога да кажа, че свърших много работа - от привличане на финансови запаси, обезпечаване на рейс на федерацията, та даже до подпомагане за зала „ Христо Ботев “. Помогнал съм на доста клубове в България, съвсем няма подобен, на който да не съм съдействал за нещо. Помогнах и на ВК ЦСКА да изплува в сериозен миг. Беше разумно след смяната да се завърна. За мен е чест и наслаждение още веднъж да работя за българския волейбол.


Какви ще бъдат вашите съществени функционалности?
Най-вероятно логистика. Лобиране и работа с другите институции.
Преди години бяхте измежду финансовите благодетели на женското състезание. Ще работите ли още веднъж в тази тенденция?
Да, има такива проекти. Но всичко по-нататък. Нека първо да мине Управителния съвет. Да се вземат съществени решения за шампионатите при мъжете и дамите, както и за бъдещите формати.

Какво е вашето мнение за завършек на шампионатите в актуалната обстановка?

Смятам, че би трябвало да се вземе моментното класиране за дефинитивно и да се постави формален край. Защото предизвикването не е в този момент в изискванията на карантина, предизвикването занапред ни чака наесен. Всичко това, което се случва в този момент, занапред ще се отрази на всички клубове.



Доколко задаващата се рецесия ще се отрази на клубовете?

Смятам, че ситуацията ще е много зле. Ще има доста проблеми за спорта и в частност за волейбола. Знаете, че доста клубове чакат финансиране от общините. Но занапред, при тези отрицателни условия общините ще преценят къде да насочват финансите. Мога да кажа единствено, че не ни чакат положителни времена.
Как ще излезем от това състояние?
Със взаимност, взаимопомощ и повече бягане. Няма да е елементарно, следва упорита работа. Но до 1-2 години считам, че ще успеем да стабилизираме финансово българския волейбол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР