След петчасови дебати Пленумът на БСП излезе с решение, че

...
След петчасови дебати Пленумът на БСП излезе с решение, че
Коментари Харесай

Окончателно: БСП няма да подкрепи Истанбулската конвенция

След петчасови диспути Пленумът на Българска социалистическа партия излезе с решение, че Истанбулската спогодба няма да бъде подкрепена в пленарна зала. Окончателната позиция, утвърдена от 61 членове на Пленума, 25 срещу и 7 въздържали се е Парламентарната група на Левицата да гласоподава срещу документа.

Преди съвещанието водачът на ПЕС и някогашен лидер на Българска социалистическа партия Сергей Станишев разгласи, който също взе участие във форума, се разгласи изрично в поддръжка на конвенцията. Той подлага на критика изразената по-рано позиция на партията си срещу конвенцията и заявява, че ще се опита по време на пленума да промени тази позиция. В хода на дебатите Станишев оповестил полемиката за изкривена и обяснил, че няма такова нещо като трети пол в конвенцията. Отправил и предупреждение, че решението на социалистите ще има съществени последствия.

Това няма да е първия път, в който позициите на ПЕС и Българска социалистическа партия се разминават, отвърнала му Нинова. И напомнила, че по този начин е било и във връзка с квотите за мигранти, СЕТА и глобите против Русия. Националните ни ползи диктуват по значими въпроси да имаме разнообразни позиции, аргументирала се тя.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР