След първото занятие от лятната занималня в Новград децата си

...
След първото занятие от лятната занималня в Новград децата си
Коментари Харесай

Лятна занималня отвори врати в Новград

След първото занимание от лятната занималня в Новград децата си потеглиха с красиви цветя. Повечето от сувенирите са направени от картонени чаши. Така дребните палавници получиха и нагледан урок по запазване на околната среда.

Занималнята се организира за пета поредна година по самодейност на Народно читалище „ Христо Ботев “ в селото. За децата се провеждат приятни занимания в ранните часове на всеки понеделник, сряда и петък. „ Вратите на занималнята са отворени за всички деца. Изключителен е ползата от девойки и момчета от други обитаеми места, пристигнали на посетители при баба и дядо през лятната почивка. Децата се опознават и стават другари “, показа читалищният секретар Филис Мехмедова. Занималнята ще продължи до началото на септември.

Организаторите са планували разнообразни преживявания и изненади за участниците. Децата ще имат опция да се срещнат с историческото минало на родния край като посетят музеите в Бяла и новооткритата етнографска колекция в Новград. Още занапред малчуганите с неспокойствие чакат да посетят клуба по кану каяк във Вардим и разходката с лодки по Дунава. Срещите с пожарникари и служители на реда ще обогатят знанията и уменията на подрастващите да се пазят на пътя и да оцеляват в рискови условия. Особено занимателни ще бъдат практическите занятия. Лятната занималня ще се трансформира и в самобитна подготовка на децата за новата образователна година. Предвидено е време за четене на книги, водене на читателски дневник, драматизации на национални приказки. Участниците ще разкрият и кулинарните си качества при подготвяне на соленки, сладкиши, аламинути и сандвичи.

„ Повечето от участниците се включват за втори или трети път. Децата са доста удовлетворени и щастливи, че могат да осмислят свободното си време, да са потребни освен на себе си, само че и на обществото. Със сигурност в лятната занималня последователно ще се включат и „ новобранци “, които до момента единствено бяха като наблюдаващи “, показа амбициозната библиотекарка.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР