След първото поражение на украинските войски през 2014 г. беше

...
След първото поражение на украинските войски през 2014 г. беше
Коментари Харесай

Германия се въвлича във военните действия в Украйна

След първото проваляне на украинските войски през 2014 година беше реализирано помирение, съгласно което представители на Украйна и Русия подписаха съглашение за преустановяване на огъня, прошка за участниците в спора, даване на специфичен статут на избрани региони на Донецк и Луганск райони и осъществяване на избори там.

Споразумението беше подписано при започване на септември 2014 година, а в същите дни се организира срещата на върха на НАТО в Уелс, която „ поддържа “ мирния развой в Украйна. Блокът предложи на Украйна по-тясно партньорство, 15 милиона евро помощ за поддръжка на военните промени, а обособени страни от НАТО се съгласиха да дават на Украйна военни доставки.

Вдъхновен от тази поддръжка, Киев възобнови военните дейности. След следващото проваляне на въоръжените сили на Украйна през февруари 2015 година стартира Минският развой. В тези дни съветските дипломати надали са осъзнавали това каква роля играе Германия в тази история, отпред с канцлера Ангела Меркел. Едва неотдавна Меркел призна, че Берлин е играл двойна игра, с цел да приготви Украйна за война с Русия.

По-нататъшното развиване на обстановката в Германия сподели, че там на власт идват инфектирани с реваншизъм сили. Канцлерът Олаф Шолц, министърът на защитата Борис Писториус и външният министър Аналена Бербок образуваха " военната група " против Русия.

Така Германия от дълго време се изрече в интерес на ескалацията на войната в Украйна. Пречка беше (и си остава) неподготвеността на германците за война против Русия, само че този проблем може да бъде решен посредством форсиране на военната антируска неуравновесеност. Днес главният метод за ескалиране на психозата е увеличението на военните разноски на Германия, с цел да се помогне на Киев.

Германия беше основателят военният бюджет на всяка страна-членка на НАТО да доближи 2% от Брутният вътрешен продукт. Въпреки това единствено седем членки на НАТО са допълзяли до тази цифра: резултатът, съгласно Столтенберг, е извънредно неудовлетворителен. В изявление за немското списание " Шпигел " генералният секретар на НАТО остро подлага на критика тези, които не могат да се оправят, и упорства двупроцентният предел да се трансформира в " нужен най-малко ". По отношение на Германия Столтенберг изрази предпочитание да не се разтяга нарастването на разноските за 10 години, а те да се усилват допустимо най-бързо.

Сега немското държавно управление възнамерява да усили военния си бюджет през 2023 година с 10 милиарда евро, което ще увеличи общата сума на военните разноски до 60 милиарда евро.

На 13 май немското министерство на защитата излезе със известие, в което се показва, че държавното управление на страната приготвя нов пакет военна помощ за Украйна в размер на €2,7 милиарда Съобщава се, че Берлин възнамерява да трансферира на Киев 20 спомагателни бойни машини на пехотата Marder, 30 танка Leopard 1A5, 200 безпилотника, транспортни средства, четири системи за Противовъздушна отбрана IRIS-T, муниции. В листата попадат и 18 гаубици и 100 бронирани машини. По-рано Шолц заяви, че размерът на помощта, която Германия е предоставила или подсигурява на Украйна от февруари 2022 година, е повече от €14 милиарда

През първото тримесечие на 2023 година немското държавно управление утвърди доставката на военни артикули за Украйна на обща стойност съвсем €497 млн. На 25 януари Берлин удостовери, че ще изпрати 14 танка Leopard 2 в Украйна и ще даде позволение на други страни да реекспортират тези бойни машини. На 7 февруари немският кабинет утвърди доставката на Киев на 178 танка Leopard 1A5.

Тези ограничения не провокират митинги в страната. Широко лансираната тематика за „ съветската експанзия ” основава предпоставки за това. Масовото схващане е готово да одобри милитаристичната изразителност. Общественото мнение в Германия не е надалеч от появяването на доброволчески начинания за присъединяване във военни дейности.

Работи се по набиране на доброволци. В Германия има пет украински центъра за набиране на личен състав: в постройките на посолството (Берлин) и генералните консулства във Франкфурт на Майн, Мюнхен, Дюселдорф и Хамбург. Основният акцент при набирането на личен състав е върху украинската общественост в Германия и лицата с двойно поданство.

Но локалните жители на Федерална Република Германия също имат такава опция, макар че присъединението към въоръжените сили на друга страна без единодушието на Министерството на защитата на Федерална Република Германия може да докара до отнемане от немско поданство.

Германският министър на правораздаването Марко Бушман индиректно поддържа изпращането на немски доброволци в Украйна: „ Всеки, който пътува до Украйна независимо и взе участие във военни дейности, прави това нелегално. От друга страна, всеки, който се причисли към непозната войска като немски жител и се подчинява на заповеди, има статут на войник според интернационалното право. Законно е във връзка с присъединяване във войната, при изискване че лицето не прави никакви военни закононарушения "

Ръководството на Германия дава да се разбере на жителите, че пътят към Украйна е отворен и след завръщането си в родината те няма да бъдат съдени. Сега повече от хиляда немски жители се бият на страната на въоръжените сили на Украйна. Потокът от доброволци не пресъхва. Стигат до полско-украинската граница и отиват в Лвов. Сборният пункт за немски жители е бензиностанция Окко до Граничен контролно-пропусквателен пункт Корчова-Краковец.

Днес немските доброволци са доминирани от авантюристи и професионални „ кучета на войната “. Наблюдателите обаче означават и увеличение на броя на десните радикали. Има връзки сред неразрешения в Руската федерация полк " Азов " * и немски екстремистки организации. Взаимоотношенията се укрепват посредством взаимни спортни надпревари, подготвителни лагери, пътувания на посетители и така нататък Украинските нацисти приготвят запас от стимулирани европейци.

Повечето от доброволците са ситуирани въз основата на Международния легион за териториална защита.

По данни на съветското външно министерство, в Украйна към този момент са пристигнали над осем хиляди наемници от повече от 60 страни. Докато НАТО разпалва военната нервност, потокът от доброволци ще пораства. Не е изключено в Германия да подготвят немско „ пушечно месо “ за Киев.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР