След първото класиране в Софийския университет са запълнени местата в

...
След първото класиране в Софийския университет са запълнени местата в
Коментари Харесай

Софийският университет запълни 8 от 119 специалности на първо класиране

След първото класиране в Софийския университет са запълнени местата в 8 от 119-те специалности, предлагани от висшето учебно заведение. Второто нареждане беше оповестено във вторник, а записването след него е от 17 до 19 юли.

В същия период би трябвало да се запишат и първокурсниците, признати на второ класиране в Университета за национално и международно стопанство.

В Софийския университет " Св. Климент Охридски " тази година са оповестени към 5050 места за първокурсници по така наречен държавна поръчка. След първото класиране 4377 младежи са се записали или са удостоверили, че ще вземат участие в идващите стадии на приема, оповестиха от висшето учебно заведение.

Запълнени още на първо класиране са 8 специалности - " Графичен дизайн ", " Музикални медийни технологии и тонрежисура ", " Стопанско ръководство ", " Право ", " Журналистика " и бутиковите " Китаистика ", " Японистика ", и " Скандинавистика ". Прави усещане, че от този лист отсъстват " Психология " и " Софтуерно инженерство ", които бяха двете най-желани специалности в Алма матер.

За втория стадий на класиране са признати още 566 студенти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР