След първоначалните адекватни здравни мерки, взети през пролетта от правителството

...
След първоначалните адекватни здравни мерки, взети през пролетта от правителството
Коментари Харесай

Пиар експерти: Има информационна Covid криза

След първичните съответни здравни ограничения, взети напролет от държавното управление за попречване на разпространяването на ковид, сега липсва тактика за осведоменост и то в случай, че към здравната рецесия се прибави и икономическа и политическа. Липсата на тактика в връзките от страна на институциите в последна сметка носи вреди за цялото общество, се показва в позиция на Центъра за разбори и спешни връзки, учреден от пиар експертите Александър Христов, Любомир Аламанов и Даниел Киряков.

Според тях незабавно би трябвало да се създаде Адекватна дълготрайна тактика за информация и връзка за повишение разбирането на всеобщата аудитория за вероятните развития на епидемиологичната конюнктура. Това ще направи въвежданите ограничения по-приемливи и по-разбираеми. Иначе дезинформация, подправени вести и тайни теории могат да доведат до увеличение на риска и разпространяването на Covid-19.

Анализът на сегашната обстановка на Центъра демонстрира съществено подценяване на въпроса от страна на доста от участниците в процеса: ръководещи от всички политически сили, законодатели, администрация, лекари, учители, учени, интелектуалци, членове на научни институции и доста други. Някои от тях изрично са абдикирали от функционалността си на " просветители " и хора, призвани да образоват и да популяризират знание, считат експертите по връзките с обществеността.

" Резултатът е освен увеличаващо се съмнение към дейностите на институциите, само че и все по-нарастващата публика, които не имат вяра в актуалната просвета и с дейните си дейности слагат под опасност всеки един член на обществото ", означават създателите на разбора.

Те предлагат да се приготви и организира осведомителна акция за повишение равнището на осведоменост на българските жители по медицински тематики. посредством направата на уебсайт, действително работещо приложение, брошури, плакати, листовки, клипове, филми – документални и научно известни, анимационни филмчета, излъчени и доста други.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР