След първите един-два дни, в които населението на ромските махали

...
След първите един-два дни, в които населението на ромските махали
Коментари Харесай

Кризисният щаб в Пловдив заседава извънредно заради Столипиново

След първите един-два дни, в които популацията на ромските махали в Пловдив - Столипиново, Аджисана, Шекер махала - спазваше най-малко видимо ограниченията поради ковид, наложени в границите на изключителното състояние, улиците отново са оживени, съобщи кореспондент на Actualno.com.
Раздаването на обществени помощи преди дни събра доста хора пред пощенския клон, групи хора се следят и пред магазини. В 11:00 часа през днешния ден (19 март) Кризисният щаб в Пловдив се събира изключително, с цел да разиска нови ограничения на надзор.
Опасността в кварталите да избухнат огнища на епидемията и тя да се трансферира в града е огромна по няколко линии. Честите пътувания до страни, които към този момент са пламнали от вируса и са в забранителния лист, са факт, а кой тъкмо се връща е мъчно за следене. Много от пътуващите употребяват сухопътен превоз - или с бусове, или със лични леки коли. Животът в гъсто обитаемоте махали протича извънредно на улиците, в тесни контакти сред хората. 400 души от Столипиново са чиновници на Оперативна програма " Чистота " и ежедневно излизат отвън него в града. Чистачките работят без защитни средства. Контейнерите за отпадък се дезинфекцират, само че с това се изчерпват ограниченията.
Очакват се решенията на Кризисния щаб.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 19 март "
" Трети смъртен случай от ковид в България (ВИДЕО) "
" Още по-крути ограничения на Балканите поради ковид, ето по какъв начин се развива епидемията по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР