След първи тур на местните избори ВМРО взима над 5%

...
След първи тур на местните избори ВМРО взима над 5%
Коментари Харесай

Юлиан Ангелов: ВМРО получава над 5% от гласовете в национален мащаб

След първи тур на локалните избори Вътрешна македонска революционна организация взима над 5% от действителните гласове и се затвърждава като водеща политическа мощ в страната Това сочи разбор, изработен от ръководителя на Националния избирателен щаб и учредителен секретар на Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов, на база съвсем 100% от обработените от ЦИК протоколи.

В народен проект Организацията има над 140 хиляди гласа за  съветници, а в 11 места нашите претенденти за кметове излизат на балотаж. Това са Пловдив-град, регион „ Южен “ на Пловдив, Сандански, Златарица, Трявна, Елин Пелин, Костинброд, Каварна, Левски, Тутракан, Опан. На втори тур ще се явят и доста наши претенденти за кметове на кметства.

Общинските съветници в страната са над 240, което е два пъти повече от 2015 година С тези резултати Вътрешна македонска революционна организация изрично се подрежда като втора, трета или четвърта политическа мощ по места, което демонстрира наклонността, обрисувала се в народен проект след европейските избори през май т.г. Възходът на Организацията е индикатор, че хората гласоподават доверие на нашите претенденти и на концепциите, които отстояваме поредно по места, само че и в народен проект. Резултатът демонстрира също, че на бъдещи парламентарни избори Вътрешна македонска революционна организация с решителност ще се бори за положително посланичество в Народното събрание.

Ниската изборна интензивност на тези избори обаче още веднъж даде поле за изява на корпоративния и платен избор – аморални практики, които ние изрично не одобряваме. Ето за какво благодарим на тези, които почтено и по съвест ни поддържаха и призоваваме всички български жители да гласоподават на втория тур, с цел да покажат волята си. Така ще бъдат пренебрегнати и гласовете, които биха дали превес в локалната власт на един или различен претендент по непочтен метод, прикани още шефът на предизборния щаб на Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР