След първата среща във формата Рамщайн Западът заговори за победа

...
След първата среща във формата Рамщайн Западът заговори за победа
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Западът желае победа на Украйна, но никой не казва как ще стане това

След първата среща във формата " Рамщайн " Западът заприказва за победа на Украйна, само че никой не споделя по какъв начин ще бъде постигната тази победа. Нито Русия, нито Украйна, нито Европейски Съюз, нито Съединени американски щати приказват за мир. На път сме да създадем нещо доста ужасно - мирът да стане синоним на неприятна дума, на неприятно разбиране, съобщи в студиото на Нова телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова.

Йотова прикани за по-спокойна приложимост на думата " война ", изключително когато става дума за събития на няколкостотин километра разстояние от България. Тя отговори изрично, че не сме в обстановка на война сред президентството и държавното управление.

" Не, несъмнено не ", бе безапелационният й отговор. По думите на Йотова обаче следим " една акция на сглобката против българския президент. "

" Не виждам смяна в позицията му ", отхвърли тя и допускането, че Румен Радев се е радикализирал след визитата у нас на украинския президент. Напомни, че е била открита, за разлика от закритата в Министерския съвет. И изказаната позиция на Радев там е излагана към този момент от него и отвън, и в България.

Тя съобщи, че обществото, в това число тя персонално, дълго е чакало постоянен кабинет и че съставянето му е добра вест макар " съмнителната коалиция ", която, съгласно нея, в този момент ръководи.

Илияна Йотова акцентира значимостта на стабилността, социално-икономическата сигурност и върховенството на закона в България. Тъкмо похвалихме закона на Крум Зарков във връзка с отчетността на основния прокурор - единствената похвала в отчета на Брюксел, и единствено след няколко дни се внесе корекция, която го обезсмисля. Затова споделям, че не намирам логиката, даде образец Илияна Йотова.

Това стана мотив за обсъждане по въпроса за промени в конституцията. Илияна Йотова приветства концепцията за разискване на конституционни промени, само че акцентира, че това изисква съществено публично разискване и присъединяване на същинските специалисти по конституцията. Трябва да се обмислят измененията не просто като политика в този момент, а като един повсеместен развой, който води до смяна в доста други текстове, които контролират публични връзки.

" Като прочетох през днешния ден едно от предложенията - тъй като има разнообразни разновидности за служебно правителство и в този момент въпреки всичко е заложена по-мека формата, първата ми мисъл беше, че не е неприятно предложение. тъй като ще избегнем рисковете от служебни министри като Кирил Петков и Асен Василев. В последна сметка с помощта на служебните правителства те станаха политици. Това в границите на шегата ", направи спогодба Йотова. Да спрем с опитите, вметна въпреки всичко тя.
 Петър Витанов назова
Петър Витанов назова " срам " концепцията за промяна на националния празник

Той разкритикува и ограничението на пълномощията на служебното държавно управление

Илияна Йотова изрази подозрение във връзка, защото смята, че това е опит за " Исторически компромис " №2. Тя също по този начин разяснява и присъединяване на Движение за права и свободи в обединението, като съобщи, че няма нищо неприятно в това, в случай че партията продължава да придържа демократични политики и се включи публично в ръководещата коалиция.

На второ място, спомняте си по какъв начин беше реализиран тогава този компромис - още веднъж с ролята на Движение за права и свободи. През 2017 година Движение за права и свободи стана водеща партия в плана за промени в конституцията. Сега си имат собствен план, само че отново ще имат водещата роля. Учудена съм, че е показан единствено като пакет на ПП-ДБ, а на ГЕРБ отредена ролята на помощно колело.

Илияна Йотова прикани за прекъсване на борбата и разделянето в обществото, като акцентира, че президентската институция работи за единството на обществото. Тя поддържа нуждата от непоклатимост, социално-икономическа сигурност и господство на закона в България.

Вицепрезидентът счита, че Движение за права и свободи, като систематична демократична партия, е нормално и би трябвало публично да влезе в ръководещата коалиция.
 МО укори Йотова, че подхранва дезинформационната акция против България
МО укори Йотова, че подхранва дезинформационната акция против България

Заради изявление на вицепремиера за военната помощ за Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР