След първата си победа от над година срещу тенисист от

...
След първата си победа от над година срещу тенисист от
Коментари Харесай

Григор Димитров е развълнуван от следващите предизвикателства в "Ролан Гарос"

След първата си победа от над година против тенисист от първите 20 на международната класация, Григор Димитров се усеща зареден и подготвен за идващите провокации в " Ролан Гарос ". Българинът надделя Марин Чилич във втория кръг в Париж с 6:7 (3), 6:4, 4:6, 7:6 (2), 6:3 след 4.30 часа игра и си подсигурява среща със Стан Вавринка.

Бившият №3 изясни, че сега е на стадий, при който се любува на всеки мач и се нуждае от победи.

" Оценявам всички тези моменти. Не се интересувам тъкмо против кого играя, тъй като ми трябват победи. Мачът беше от извънредно значение за мен ", сподели Димитров.

В последните шампионати, в които участваше Димитров непроменяемо отпадаше в първи кръг. За последно той победи двама поредин противници на шампионата от сериите " Мастърс " в Монте Карло, когато стигна до осминафинал.

" Имах проблеми с рамото в последните два-три месеца. Така че в този момент се усещам ужасно и съм разчувствуван, от това, което ми следва ".

Димитров изясни и по какъв начин работи с Андре Агаси, който не беше на трибуните и в двата му мача. " Той е значима част от екипа ми в този момент. Опитваме се да си вършим график за време, когато можем да работим дружно. Говорим доста за тенис и съм доста благополучен да го имам в своя ъгъл ".

Българинът оцени мача с Чилич като извънреден и го назова " един от най-великите, които съм играл напоследък ". Той изрази уважението си към хърватина, че е вдигал непрекъснато равнището на играта си и по този начин е принуждавал и него да дава най-хубавото от себе си.

" Мачът ми с Чилич несъмнено е един от най-великите, който съм правил напоследък. Той непрекъснато вдигаше равнището си и по този начин караше и мен да давам най-хубавото от себе си. Чувствам краката си прелестно, сигурен съм, че ще бъда подготвен за идващия си мач ", добави Димитров и изясни, че рамото още го тормози.

Следващият му мач е в петък против Стан Вавринка, който е първенец от 2015 година Българинът, който в никакъв случай не е преодолявал третия кръг, има четири победи от осем срещи с Вавринка.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ролан Гарос (393)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР