След пандемията от коронавирус Китай ще стане световен лидер. Това

...
След пандемията от коронавирус Китай ще стане световен лидер. Това
Коментари Харесай

Боян Чуков: След пандемията от коронавирус Китай ще стане световен лидер

След пандемията от ковид Китай ще стане международен водач. Това сподели за обзора на деня „ Това е България " на Радио „ Фокус " Боян Чуков, специалист по интернационална сигурност. Той изясни, че азиатската страна измества Съединени американски щати от сцената, а този развой се развива паралелно с вътрешни разделения в Европейския съюз и НАТО. Чуков добави, че Федералният запас на Съединени американски щати е отпечатал 1,5 трилиона $, които да бъдат предоставени на голям брой централни банки в Европа и в Япония, само че това няма да може да продължи.

„ Големият спор сред Съединени американски щати и Китай беше на 16 февруари 2020 година, когато китайците отхвърлиха да дават действителни артикули, които съществуват в действителния свят, против доларите, които печата Федералния запас на Съединени американски щати. Китайците желаеха да им се заплаща с действителни движимости и действителни артикули. При което, разбирате, че цялата предходна скица, която работеше, се срути ", уточни специалистът по интернационална сигурност.

Боян Чуков сподели още, че след пандемията либерализмът, който е заложен в основата „ груповия Запад ", ще бъде подложен на преразглеждане.

„ Погледнете единствено по какъв метод деволюира френския президент Макрон, който преди няколко месеца говореше против националистите, говореше против традиционалистите, а сега декларира, че нацията е единствената основа, на която да се защитят правата на френските жители ", добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР