След Пампорово и в Банско извършиха арест заради фалшиви COVID

...
След Пампорово и в Банско извършиха арест заради фалшиви COVID
Коментари Харесай

Арестуваха мъж, правил фалшиви COVID сертификати в Банско

След Пампорово и в Банско и звършиха арест поради подправени Коронавирус проби . В Банско мъж беше арестуван от полицията, откакто дни наред правил проби на туристи, без да  има нужните разрешителни. По информация на сигналът е бил подаден от израелски туристи.

„ Това за първи път го виждам – да вървят лаборатории и да вършат проби по хотели на място. Не ясно какъв брой проби са направени и от кой момент работи лицето. Трябва да уточним, че лицето, които ги е предписание не е здравно лице и не е имало право да взима сходни проби ”, съобщи шефът на РЗИ – Благоевград  доктор Калоян Калоянов.

Той посочи, че чиновници на РЗИ са влезнали в ролята на подставени лица и са платили по 30 лв. за подправените проби за COVID-19. 



Преди месец следствие на Тина Ивайлова разкри по какъв начин в Пампорово се вършат подправени COVID  проби на работещи в курорта.

Оказа се, че мъж прави проби на хора, които не е виждал – единствено против персонална карта и 300 лв.. Тогава арестуван от полицията беше 48-годишен мъж от Хасково, който се представял за доктор и парамедик от лаборатория.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР