След пълното изграждане на оградата по границата с Турция има

...
След пълното изграждане на оградата по границата с Турция има
Коментари Харесай

Миграционният натиск намалява, но на границата хващат по-малко успели да я минат

След цялостното създаване на оградата по границата с Турция има доста понижаване на миграционния напън. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов по време на днешния парламентарен надзор.
От думите му обаче стана ясно, че в действителност през тази година към стотина души повече са съумели да пробият защитата ни тъкмо при границата – 160 души са хванати на вход, до момента в който през предходната година са били над 200.
Иначе 1864 души са пробвали да преминат без разрешение границата ни с Турция, като 1375 са открити и хванати. През 2016 година цифрата е по-голямо - 2194 души.
Маринов не отговори и какво става с цялостното асимилиране на общо 320 млн. лв., които пристигнаха от Европейски Съюз за битка с миграционния напън.
Едновременно с това не престават и всеобщите бягства от общежитията на организацията за бежанците. От началото на годината там са настанени 1166 души. Избягали са 1032-ма. Единици са тези, които остават. Само за септември са признати 282-ма, а в графата " своеволно напуснали " са маркирани 264-ма. Отчита се и доста невисок % на запълване на домовете на организацията - за септември 10.9%, или 566 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР