След отстъплението си от района на Авдеевка украинската армия продължава

...
След отстъплението си от района на Авдеевка украинската армия продължава
Коментари Харесай

Ще има и нови Авдеевки. На кой рубеж на отбраната ще успеят да се удържат ВСУ?

След отстъплението си от региона на Авдеевка украинската войска продължава да губи един след различен укрепени линии в Донецко направление. Според изказване на Министерството на защитата, съветските войски са съумели поредно да освободят редица обитаеми места, ситуирани на север и запад от Авдеевка.

Украинските войски бяха изтласкани от селата Северное и Ласточкино. Постъпва информация и за освобождението на селата Орловка, Тоненькое и Степовое и настъплението към село Бердичи. Според непотвърдена информация съветските войски са съумели да се закрепят в покрайнините на това населено място.

Украинските въоръжени сили последователно отстъпват на север и запад, като от време на време отвръщат с обособени местни контраатаки, заяви източник на организация Regnum, намиращ се непосредствено в Донецкото направление.

„ сподели събеседникът на изданието.

В устрема си да спре настъплението на съветските войски, командването на ВСУ хвърля в борба последните си запаси. По-специално, американските танкове Abrams бяха употребявани за първи път в Авдеевско направление, при изискване, че бяха държани в запас до самия край. Опитът за контраофанзива с американските бронирани машини обаче в последна сметка докара единствено до загубата на един от танковете.

Подобни контраатаки се подхващат и в други региони, само че също без резултат.

Настъплението в региона на Авдеевка разрешава, преди всичко, да се изтласкат ВСУ от Донецк и да се отдалечи врага от позициите, употребявани за обстрел на столицата на ДНР. Второ, продължаващото нахлуване не разрешава на отстъпващите елементи на украинската войска да се прегрупират и да се изтеглят по някакъв ортганизиран ред.

Освен това съветските войски нанасят мощни удари в тила на украинската формация в Донецко направление. Обстрелвани са позиции на съперника в обитаемоте места Новоселовка и Очеретино.

По данни от терена отсам би трябвало да премине новата отбранителна линия на украинските въоръжени сили.

„ прибавя събеседникът на ИА Regnum.

От друга страна, даже макар високия ритъм на нахлуване, съветските войски не бързат да форсират настъплението и са изцяло окопани в линиите, оставени от врага.

Украински източници признават, че триумфът на съветската атака се обезпечава от цялостно предимство в артилерията и авиацията. Почти всекидневно се нанасят десетки въздушни удари по позициите на украинските войски. В същото време артилерията на украинските въоръжени сили не може да води съответна контрабатарейна битка заради „ апетит за снаряди “, породен от намаляването на доставките на оръжия от страните от НАТО.

Нова фронтова линия

Командването на въоръжените сили на Украйна изяснява отстъплението край Авдеевка с нуждата от евакуиране на войските към нови отбранителни линии, както и с потребността от ротация на войските. Това изказване е частично правилно: по-рано 110-та бригада на украинските въоръжени сили, която беше на линията на бойно прикосновение две години без ротация, беше изтеглена от донецкото направление.

Но изказванията за основаване на защитна линия в тила повдигат въпроси.

От една страна, в обществените мрежи се разгласяват фотоси, които демонстрират, че някъде в тила на ВСУ в действителност в този момент се основават отбранителни уреди, копаят се окопи и блиндажи. Пред тях са построени загради от така наречен драконови зъби и бодлива тел, както и минни полета и противотанкови изкопи.

Но първо, не е напълно ясно дали приказваме за основаване на непрекъсната фронтова линия или за някакви локални укрепени региони.

„ написа украинският боен публицист Юрий Бутусов в своя блог.

Други специалисти също означават, че даже тези отбранителни уреди, които се построяват в Донецко направление, меко казано, не наподобяват надеждни. И до момента в който окопите и укритията за пехотата могат да се смятат като цяло за задоволителни, укрепленията, предопределени да стопират бронираните бойни машини, не вдъхват доверие. По-скоро фотосите се разгласяват в интернет, с цел да успокоят аудиторията, която очевидно не е удовлетворена от неуспехите на ВСУ.

Заслужава да се означи, че теренът в региона на Авдеевка безусловно не е подобаващ за защита. На най-вече еднакъв терен без дървета, всички позиции на украинските въоръжени сили са пред очите на съветските войски. Войниците в действителност нямат къде да се скрият от дронове, а бронираните машини - от артилерийски огън.

Защитата в тази посока беше допустима, до момента в който украинските войски държаха жилищните региони на Авдиевка и индустриалните зони. Сега е належащо да се търсят нови линии на отбрана. Командването на украинските войски " Таврия " декларира, че новият фронт ще бъде построен по река Дурная - единствената естествена линия в региона.

„ “, заяви щабът на групировката украински войски.

Може да се допусна, че изтеглянето оттатък водната бариера е планувано и на други сектори от фронта. По-специално в региона на селищата Красногоровка и Невелское. След освобождението на Маринка (на юг) и Авдеевка (на север) частите на украинските въоръжени сили в този регион могат да бъдат обкръжени. Следователно разновидността за оттегляне наподобява напълно логически. Въпреки че „ патриотичната общност “ в Киев очевидно няма да е удовлетворена от този сюжет.

Докато Западът от ден на ден понижава доставките на оръжия, ВСУ губят способността да удържат нов фронт. Този факт по-специално беше маркиран от Зев Фейнтуш, разследващ анализатор в охранителната компания Global Guardian, в изявление за Newsweek.

Според специалиста, в случай че Конгресът на Съединени американски щати не се контракти за доставки на помощ за Киев в обозримо бъдеще, украинските въоръжени сили няма да могат да стабилизират фронта.

„ сподели Фейнтуш.

Следователно основаването на нови отбранителни линии от украинската войска в бъдеще няма да може да спре настъплението на съветската войска. По образеца на унищожаването на позициите на украинските въоръжени сили край Авдиевка ще бъдат открити и унищожени и отбранителните елементи, които в този момент се построяват в украинския гръб.

Въпреки това, в случай че украинските войски се готвят да пазят Авдиевка от доста години, новата отбранителна линия се строи небрежно и с липса на средства. Следователно залогът на Киев да резервира тази линия наподобява губещ.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед18198Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед25554Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед87864Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед129892Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед13679Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед376902Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед129892Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед116384Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед101155Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед94398Проф. Николай Витанов: Аз не виждам опасн
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР