След отпадането от Ботев (Пловдив) в турнира за Купата на

...
След отпадането от Ботев (Пловдив) в турнира за Купата на
Коментари Харесай

ЦСКА-София посяга към треньора на Ботев

След отпадането от Ботев (Пловдив) в шампионата за Купата на България в ЦСКА-София няма да мине без разтърсвания. На “Армията” към този момент калкулират следващата пропиляна година и управлението обмисля промяна на политиката. Тя евентуално ще засегне и треньорския пост, тъй като любимецът на доста от почитателите Любослав Пенев не реализира търсеното израстване на тима във значимите мачове. Интересното е, че след двата конфликта с “Канарчетата” точно техния ментор Николай Киров се изкачва нагоре в листата на претендентите за нов треньор на “червените”. Той несъмнено е измежду любимците, откакто потвърди, че може да развива тима си в сложна обстановка, без сериозен финансов запас и с голямо текучестно на съществени реализатори. Освен това с възможното привличане на Белия от “Армията” виждат вяра, че биха могли по-лесно да вземат Тодор Неделев и Кристиан Димитров, които по този начин ще получат опция да продължат да работят с досегашния си ментор.

Договорът на Киров с Ботев е за още една година и пловдивчани към този момент дадоха ясни индикации, че желаят да го задържат за още по-дълъг интервал. Бултрасите също доста мъчно биха преглътнали сходна развръзка, макар че е явно, че наставникът има капацитет да се развива в специалността. Все отново той е на път да изведе “Канарчетата” до трети трофей, откакто завоюва Купата на България през 2017 година, а по-късно победи и Лудогорец за Суперкупата. Без сериозна селекция под управлението на Белия Ботев изнесе и много мощни мачове в Европа, успявайки да острани клубове с надалеч по-голям бюджет като Бейтар (Йерусалим).

На “Армията” пък има много от какво да са разочаровани, откакто харчат много повече за селекция и заплати на футболистите, а на процедура резултатите не са изключително положителни в последните три години.

Освен Любо Пенев за мястото си в ЦСКА-София би трябвало да се тормозят и много от играчите. На “Армията” си дават сметка, че не е обикновено в мач с подобен заряд тимът да допусне гол от противник, който е с 9 души на терена. Шансовете за купата също фрапантно понижиха след нулевото тъждество с осакатения Левски. Игровите проблеми са налице и за това е обикновено да се търси отговорност най-много от спортно-техническия щаб.

“Меридиан мач”

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР