След отпадането на извънредното положение заради пандемията от коронавирус родителите

...
След отпадането на извънредното положение заради пандемията от коронавирус родителите
Коментари Харесай

Мнението на родителите: ЗА или ПРОТИВ отварянето на градините?

След отпадането на изключителното състояние поради пандемията от ковид родителите на дребни деца, които би трябвало да се върнат на работа, са изправени пред в действителност сложна обстановка , описват от видео канала Life_Stories на Vbox7.

Особено комплицирано е, в случай че няма на кого да разчитат за помощ, а детските градини и яслите остават затворени, защото съгласно управляващите това към момента е рисково деяние. Здравният министър заяви, че до две седмици ще решат по кое време да отворят детските градини, като решението ще се вземе на база данните за разпространяването на болестта у нас и по какъв начин ще се отрази тази мярка в други страни, която я ползват.

 детска градина iStock

Ето какво е и мнението на няколко родители по тематиката – ЗА или ПРОТИВ отварянето на детските градини.

„ Твърдо съм срещу връщането на децата в учебни заведения и детските градини и не бих ги пуснал даже страната да позволи. Смятам, че това е нещо доста значимо, с цел да се резервира карантинната концепция и да се продължи битката с COVID-19. Като родител бих отказал на 100% “, споделя Дойчин Дойчинов.

„ Аз съм за отварянето на детските градини, тъй като считам, че децата просто издивяват у дома, мъчно е да се съчетава работата от у дома с гледане на деца. Могат да се създадат предварителни анкети, с цел да се види какъв брой родители биха пуснали децата си, с цел да се направи по-точна преценка за личния състав в детските градини “, споделя Александър Орев.

 детска градина iStock

„ Смятам, че детските градини би трябвало да останат затворени най-малко до края на лятото, с цел да забележим по какъв начин ще се развие коронавирусът. През това време съм сигурна, че всеки родител ще откри метод някой да се грижи за детето му по този начин, както го вършим всяко лято. Би било добре работодателите да помислят за спомагателна отпуска или за удължение на опцията за работа от у дома. Просто да съберем 30 деца и 2 учителки в затворено помещение, с цел да се хранят и да спят, просто не звучи добре “, е мнението на Велина Томова.

„ Да, мисля, че е по-добре да я има опцията градините да бъдат отворени, с цел да може родителите, които към този момент нямат безусловно никаква опция да гледат децата си и нямат близки, на които да разчитат, въпреки всичко да имат някаква опция “, споделя Деляна Славова.

 книга детска градина Ciela iStock

„ Аз, като майка на три деца, две от които във възраст за ясла, считам, че към момента не е моментът за отваряне на детските градини – въпреки всичко там се събират прекомерно доста хора на едно място. Всички знаем, че детската градина е най-големият разплодник на вируси и децата нонстоп са заболели “, споделя Веселина Гачева.

Какво още споделиха родителите – вижте във видеото на Life_Stories !
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР