След отмяната на бедственото положение в в стражешки села Камен

...
След отмяната на бедственото положение в в стражешки села Камен
Коментари Харесай

Мародери газят посевите, заради рибата, минала през скъсаната дига край Нова Върбовка

След анулацията на бедственото състояние в в стражешки села Камен и Нова Върбовка аграрни производители недоволстват от набезите на хората, които са тръгнали да ловуват мъртва риба, край скъсаната дига, съобщи БТВ.

Двете обитаеми места бяха залети след скъсването на язовирна стена и преливане на втори водоем. Обстановката последователно се възстановява, само че декари повърхност са наранени от водния пъкъл, сполетял стражишките села. На фона на тази паника земеделците в Нова Върбовка са изправени пред още по-голяма неволя - настъпление от прииждащи за изтърваната от язовира риба, преминаващи през посевите.



Щетите от градушката, поройния дъжд и скъсаната дига на язовира край Нова Върбовка се оказват незначителни на фона на човешката злина по време на злополучие.

"По- огромната вреди, която ми направиха, са риболовците. Огазено, влизат коли, 150-200 индивида в пшениците, в царевиците. Газят, мачкат с каруци, с джипове, с тракторчета, кой каквото има и не можем да ги спрем”, изясни Стоян Стоянов, земеделец.

Нашествието е в стихията си втори ден. Иначе ситуацията в стражишките села стартира да се възстановява. Днес бедственото състояние беше анулирано. Според управляващите към този момент няма заплаха от преливане на язовири.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР