След отминаването на празниците и обилното хранене с прекрасни вкусни

...
След отминаването на празниците и обилното хранене с прекрасни вкусни
Коментари Харесай

5 нездравословни причини да започнем диета

След отминаването на празниците и изобилното хранене с прелестни вкусни ястия за доста хора идва времето, в което си споделят, че би трябвало да стартират диета, с цел да върнат положителната си форма или най-сетне да реализират мечтаната фигура, за която си дават обещание с всяка нова година.

Време е обаче да кажете „ не “ на диетите, в случай че си ги налагате по някои душевен нездравословни и физически нездравословни аргументи. Мотивацията за започване на диета би трябвало да е подплатена основно от предпочитание за възстановяване на здравословното положение наред със стройната фигура. Ако се насилвате да спазвате диети по нездравословни аргументи, това няма да се отрази добре нито на физиката, нито на душeвността ви.

Кои са нездравословните аргументи, поради които не би трябвало да стартирате диета?

1. Искам да се усещам по-добре

Това е една от най-честите аргументи хората да желаят да стартират диета – с цел да се усещат по-добре. Популярна е заблудата, че в случай че изглеждате съвършено ще се чувствате по същия метод. Да се чувствате добре обаче е положение на духа. То може да се реализира без да изглеждате като супермодел. В доста случаи стремежът към реализиране на идеалната фигура с съвършени пропорции, което постоянно е и мъчно постижимо, води точно към разочарования, ниско самочувствие, хранителни разстройства в разнообразни крайности.

Ако се концентрирайте върху себе си като цялостна персона, а освен върху физическото си проявяване, ще се чувствате същински добре.

2. Искам да си намеря половинка

Друга известна илюзия е, че би трябвало да изглеждате съвършено, да сте слаби и стройни, с цел да имате половинка. Онова, което в действителност притегля хората, се крие надалеч под обвивката. Сложната цялост от механизми и фактори на привличане надвишава идеалните пропорции. Ето за какво, с цел да привлечете сътрудник, по-скоро би трябвало да излъчвате естетика със самите себе си. Чарът, обаянието, привлекателността идват от положението на духа доста повече от положението на физиката.

3. Искам да съм по-щастлив/а

Ако не се чувствате добре в кожата, отслабването няма да ви направи наложително щастливи. Това не е изключително добра причина да започнете диета. Мотивацията ви е добре да включва предпочитание за възстановяване на здравословното положение в дълготраен проект. Краткосрочните диети водят до йо-йо резултат и още повече разочарования, а даже здравословни проблеми. Ако в действителност желаете да изглеждате и да се чувствате добре, променете метода си на хранене и живот всеки ден. Бавно, само че несъмнено, това ще ви помогне да се чувствате изцяло по-добре, а и ще си проличава извън.

4. Искам да съм здрав/а

Звучи като добра причина да започнете диета, само че помислете добре за честния, същинския отговор, който си давате на този въпрос. Ако задачата ви е просто да се вталите по най-бързия метод след празниците, това няма да ви помогне за възстановяване на здравословното положение в дълготраен проект. Но в случай че в действителност задачата ви е да сте по-здрави, просто изключете всички нездравословни храни, които консумирате. Яжте повече естествени артикули, като плодове, зеленчуци, месо, яйца, млечни, ядки, семена и ще видите, че тялото ви ще ви се отблагодари.

5. Искам да се движа по-лесно

Големината на тялото в действителност има значение за естественото придвижване. Колкото повече е наднорменото тегло, толкоз по-трудно става придвижването на тялото в пространството. Ограничението на ставите и натоварването в тях става осезаемо. Човек се задъхва, поти се повече, затруднява се в осъществяването на дребни ежедневни задания.

Само с диета обаче постигането на положителни резултати във опциите за придвижване на тялото не могат да се реализиран. Свалянето на килограми допуска и загуба на мускулна маса, а тя е от значително значение за положителната двигателна дарба на тялото. Ето за какво е значимо да си обещаете освен да отслабнете и да спазвате диета, само че и да се движите.

Редовните тренировки усъвършенстват типа на фигурата, структурата на тялото, развиват мускулатурата, а стегнатите мускули вършат външния тип по-привлекателен и хубав. В допълнение ще се движите все по-лесно и пламенно с всеки минал ден.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР