След отлагането на новите тарифи върху китайски внос за 300

...
След отлагането на новите тарифи върху китайски внос за 300
Коментари Харесай

Тим Кук и неговият сериозен аргумент срещу новите американски мита, готвени от Тръмп

След отлагането на новите цени върху китайски импорт за 300 милиарда $, в края на предходната седмица митата бяха разисквани от американския президент Доналд Тръмп и ръководителят на софтуерния колос Apple Тим Кук.

Срещата на двамата по този мотив не е инцидентна, защото въпросните цени биха засегнали импорта на електроника на американския пазар, което от своя страна ще засегне локалните производители.

По думите на Доналд Тръмп по време на срещата Тим Кук е показал доста неоспорими причини за това по какъв начин митата ще обиден Apple и ще й попречат да се конкурира с другите най-големи компании на пазара.

След диалога в неделя президента е показал пред публицисти, че цените ще лимитират опциите на производителя на iPhone да отговори на експанзията на Samsung, написа CNN Business.

" Тим приказва за цените и той уточни значим аспект, че Samsung е техният номер 1 съперник и те не заплащат мита ", разяснява Тръмп.

От 1 септември трябваше да влязат в действие мита върху китайски импорт за 300 милиарда $, само че срокът беше отсрочен до 15 декември. Технологичните компании неколкократно предизвестиха, че те ще усилят цената на електрониката за американските консуматори и ще обиден локалните производители. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР