След откриването на ски сезона в Пампорово, от днес и

...
След откриването на ски сезона в Пампорово, от днес и
Коментари Харесай

Банско и Боровец откриват ски сезона

След откриването на ски сезона в Пампорово, от през днешния ден и Банско и Боровец чакат скиорите. Съветите на спасителите за безвреден туризъм и спорт в планината, вижте в идващия репортаж.

Боровец, Самоков Банско

Екипът на планинските спасители в Банско е подготвен да посрещне провокациите на новия сезон. 5 чудесно подготвени кучета и специфична снегоходна техника ще избавят туристи попаднали в неволя.
Атанас Уков, инструктор по планинско избавяне към ПСС - Банско: Трябва да съобразят своите благоприятни условия, по отношение на изискванията в планината, наложително с метеорологичната конюнктура, оборудването - зимна, непромокаема, топла, аварийни облекла, зареден мобилен телефон, добре е да има аварийна батерия... наложително няколко индивида да знаят къде отиваме, какъв ще ни бъде маршрутът.
Препоръчително е всеки екскурзиант да конфигурира мобилното приложение на планинската работа на телефона си. Важна е и планинската застраховка, а на пистите да се кара единствено по обозначените направления.
Атанас Уков, инструктор по планинско избавяне към ПСС - Банско: Имаме си добре обработени ски писти, дано туристите да останат и да се забавляват на тях. Особено тука в нашите планини, където и да излезем от пистата или ще попаднем в скален предел или в някой лавинен улей.Даниела Чавдарова: Тази година феновете на ски спусканията ще заплащат повече, в случай че желаят да употребяват лифта. Дневната карта към този момент коства 65 лева.Иван Обрейков, директор-маркетинг на ски-зона Банско: Има актуализация на цената на тока, на горивото и при нас се отрази, за жалост, не можем да издържим без да актуализираме цената.
С 10% са увеличени всички типове въжен превоз карти тази година като най-изгодна излиза петдневната карта, която през новия ски сезон е 315 лева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР