След отказването на капитана Ивелин Попов от националния отбор след

...
След отказването на капитана Ивелин Попов от националния отбор след
Коментари Харесай

Занев: Поколението ни се провали

След отказването на капитана Ивелин Попов от националния тим след 90 мача за него, идващият по брой дуели от сегашния състав се подрежда Петър Занев. 34-годишният защитник има 42 срещи за България и от най-дълго време е в представителния отбор.

Футболистът на ЦСКА-София проучва представянето на " лъвовете " в миналите евроквалификации, като регистрира, че актуалното потомство е претърпяло неуспех спрямо предшествениците си. Според него, Попето ще липсва извънредно доста на състава отсега нататък.

" Решението на Ивелин беше ненадейно за всички нас. Той дълго време беше капитан на тима, само че ние като цяло не успяхме да запишем положителни резултати в тези квалификации, а и в предходните. Той самичък сподели, че дава път на младите и това си е негово персонално решение. "

" Уважаваме го доста, въпреки че за нас е голяма загуба неговото отричане, тъй като губим водач и състезател с големи качества. Но по този начин е във футбола - ветераните си отиват, идват младите момчета на тяхно място. Той играе в Русия, аз също съм играл там и знам какъв брой е мъчно да пътуваш хиляди километри, до момента в който другите почиват. А и фамилията му го чака в Русия. "

" Той всеки мач играеше на 100% и това е във всичките му 90 борби за родината. Той можеше да направи разликата постоянно. Надявам се, че федерацията ще го уважи уместно, той го заслужава. Сега към този момент треньорът ще реши кой ще е капитан на неговото място. Не мисля, че този въпрос е най-съществен в този момент, би трябвало да го помним като огромен водач, който даваше всичко от себе си постоянно. "

" Липсата му ще се усеща, тъй като в този момент нямаме играчи като Христо Стоичков, Боби Михайлов, Емил Костадинов, които бяха звездното потомство от САЩ'94. После пристигнаха другата вълна с Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров, подпомагани от Красимир Балъков. Те оставиха дълбока следа, до момента в който нашето потомство се попровали малко ", съобщи Занев пред " РИА Новости ". ЕВРО 2020 10 кръг, неделя 17 ноември  България 1:0краен резулат  Чехия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР