След отказа за започване на преговорите за членство със Северна

...
След отказа за започване на преговорите за членство със Северна
Коментари Харесай

Центърът на Цветанов предупреди за голяма опасност за България заради Макрон

След отхвърли за започване на договарянията за участие със Северна Македония от страна на Европейски Съюз в района стартира да се възстановява отпечатъкът на евроскептицизма.

Това предизвестява в декларация Евро-атлантически център за сигурност.

Последствията ясно обрисуват геополитическото разбъркване в района. В същото време на власт в Скопие може да пристигна анти-българско държавно управление. Подобен сюжет е в ущърб на България.

Така този научен спор в Брюксел може да има действителни отрицателни последствия за въздействието, сигурността и позиционирането на България на Балканите, предизвестява Центъра на Цветан Цветанов.

Декларация по отношение на блокирането на започването на договаряния за участие в Европейски Съюз със Северна Македония

След отхвърли за започване на договарянията за участие със Северна Македония от страна на Европейски Съюз в района стартира да се възстановява отпечатъкът на евро-скептицизма.

Македонското общество се почувства предадено от остаряла Европа. В името на разрешаването на прочувствено натоварени исторически въпроси (с контракта за добросъседство с България и контракт за името с Гърция), държавното управление на Заев пое вътрешнополитически риск.

Така отводът на Европейски Съюз докара до насрочване на предварителни парламентарни избори и заплаха на власт да пристигна политическа мощ с ясна анти-българска изразителност, отлагала влизането в НАТО.

Последствията ясно обрисуват геополитическото разбъркване в района. След срещата на Европейския съвет, сръбският президент аргументира стратегическите си връзки с Русия и Китай точно с невъзможността на Европейски Съюз да удовлетвори желанията на страните от района.

Той ясно съобщи, че Западните Балкани не могат да разчитат на Европейски Съюз. И по тази причина започва самодейността „ Малък Шенген “ с Албания и Северна Македония.

Свидетели сме на миг, в който като съветски съдружник Сърбия се пробва да поеме самодейността в Западните Балкани за сметка на Европейски Съюз и НАТО, до момента в който френският президент Макрон в обществени изявления се афишира за нова визия в партньорството с Русия. В същото време на власт в Скопие може да пристигна анти-българско държавно управление.

Подобен сюжет е в ущърб на България. Така този научен спор в Брюксел може да има действителни отрицателни последствия за въздействието, сигурността и позиционирането на България на Балканите.

Категорично поддържаме резолюцията на Европейския парламент в интерес на започване на договаряния със Северна Македония и се надяваме, че Европейски Съюз ще успее да преодолее разликите си, оценявайки напъните на Скопие и ползите на България и другите страни-членки в района.

На фона на този процес на събитията, България би трябвало да продължи да задълбочава връзките си със Северна Македония, освен политически, само че и посредством предпочитано създаване на физическа инфраструктура: гранични пунктове и ЖП линията Кюстендил-Крива Паланка.

Само по този метод София може да резервира позицията си в една усложнена геополитическа конюнктура и в това време да се работи за ползите на Европейски Съюз.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР