След отхвърленото от мнозинството депутати днес предложение на левицата министър-председателят

...
След отхвърленото от мнозинството депутати днес предложение на левицата министър-председателят
Коментари Харесай

БСП: От парламента се иска да подпечата едно вече взето решение от МС

 След отхвърленото от болшинството депутати през днешния ден предложение на левицата министър-председателят да бъде изслушан в Народното събрание по тематиката за контрактуваните от държавното управление с Европейски Съюз коронавирус ваксини, заместник-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски съобщи: " По всяка една точка от дневния ред господин министър-председателят има съображение да бъде в залата на Народното събрание - тъй като е министър-председател на България. Вие продължавате една година да криете премиера и да се оправдавате с опозицията. Кажете си, че този човек не може да се оправи и не разчитате на него. Но няма по какъв начин министърът на опазването на здравето, който ще пристигна тук, да изясни за договаряния, на които не е участвал той, а министър-председателят “.  

Въпросът какво постанова Народното събрание да бъде " гумен щемпел “ на държавното управление, зададе от трибуната заместник-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев. И неговото изявление от трибуната бе по отношение на точката от дневния ред на Народното събрание, предвиждаща Народното събрание да утвърди стартирането на договаряния с Европейски Съюз за коронавирус ваксини, макар че тези договаряния към този момент са завършили.

Стойнев акцентира, че Българска социалистическа партия не е срещу закупуването на ваксини, а е срещу метода, по който това се прави –  при липса на гласност и на бистрота.

" Искам да обясните по коя тематика Бойко Борисов би трябвало да пристигна в Народното събрание и може да даде пояснения. По тематиката за Република Северна Македония не може, за имунизациите не може, за икономическите ограничения не може. Има ли тематика, по която министър председателят да е способен, с цел да пристигна тук пред народните представители и да покаже, че признава Народното събрание като институция? “, попита секретарят на парламентарната група " Българска социалистическа партия за България “ Александър Симов.

Персонално към ръководителя на Народното събрание се обърна заместник-председателят на групата на левицата Христо Проданов: " Въпросът ми е към Вас, г-жо ръководител. По точката за имунизациите, какво тъкмо се изисква от нас като народни представители? Да подпечатаме едно към този момент взето решение от Министерски съвет и стихотворец ангажимент към Европейския съюз от българското държавно управление ли? А кой съставлява българското държавно управление – министърът на опазването на здравето ли? Според мен е министър-председателят и по тази причина призоваваме министър-председателят да пристигна пред нас и да изясни на българския народ – какво тъкмо е поел като ангажимент, какво чака от българския парламент. Нека да го обсъдим и да вземем най-правилното решение “, прикани Проданов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР