След остри пререкания Народното събрание създаде днес временната анкетна комисия

...
След остри пререкания Народното събрание създаде днес временната анкетна комисия
Коментари Харесай

Парламентът създаде временна комисия за проучване на сигналите на Босия

След остри пререкания Народното събрание сътвори през днешния ден краткотрайната анкетна комисия за разглеждане на постъпилите сигналите за корупция в процедурата по  придобиване на шофьорски книжки, импортирани от обявилия гладна стачка Николай Колев - Босия.

Създаването на комисията бе по концепция на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, която преди дни персонално се срещна с Колев в дома му.

Комисията е с мандат за работа един месец, а членовете ѝ бяха понижени от 15 на 5 с публицистична корекция от вносители от ГЕРБ. Отпадна и заместник-председателското място в комисията, която остана с четирима членове и един ръководител.

Още първоначално Георги Свиленски  от Българска социалистическа партия изясни, че сигналите за корупция са от години и са импортирани във всички вероятни институции.

„ Но откакто в действителност казусът е комплициран и незабавен, ние ще подкрепим тази комисия с ясното схващане, че от тази комисия в действителност ще търсим и ще желаеме резултат, с съответно отговорни лица “, сподели Свиленски.

Всяка парламентарна група предложи член на комисия - ГЕРБ предложиха Светослав Иванов, Българска социалистическа партия - Георги Свиленски, Движение за права и свободи -  Исхан Халил Хаккъ, " Воля " -  Андон Дончев, а " Обединени патриоти " - Атанас Стоянов. Острият спор се развихри по въпроса  кой да заеме председателското място. От ГЕРБ не желаеха да оглавят анкетната комисия, въпреки тя да се образува по тяхно предложение.

Затова депутатът Георги Свиленски пое самодейността и предложи Светослав Иванов от ГЕРБ за ръководител. Иванов побърза да направи противоположното предложение.

„ Считам, че тази  комисия би трябвало да бъде поета от опозицията, защото те са нашият главен коректив “, сподели Иванов.

Зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Крум Зарков не скри възмущението си.

„ Срам ме е от това, което се случва тук. Навън има човек, който гладува, има митинг, реагирате с комисия. Поемете отговорността, в случай че не, не се подигравайте с нас, народните представители и хората, които стачкуват “, сподели той.

За да не бъде гласуван за ръководител, Георги Свиленски си даде отказ и Светослав Иванов от ГЕРБ остана единствената кандидатура за ръководител. Българска социалистическа партия попълниха състава на комисията с Иван Иванов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР