След оставката на руското правителство, водено от премиера Дмитрий Медведев,

...
След оставката на руското правителство, водено от премиера Дмитрий Медведев,
Коментари Харесай

"Женмин Жибао": Какво е замислил Путин?

След оставката на съветското държавно управление, водено от премиера Дмитрий Медведев, президентът Владимир Путин показа шефа на Федералната данъчна работа Михаил Мишустин за министър председател. На 16 януари Държавната дума на Русия утвърди назначението му за министър-председател на страната, написа pogled.info .

Мишустин преуспя в данъчната активност. Според локална телевизия, той е основал „ най-хубавата данъчна система в света “.

Агенция “Ройтерс” означи, че с помощта на софтуерното обучение на Мишустин, той съумява сполучливо да вкара данъчната активност на Русия в цифровата епоха, опростявайки и ускорявайки заплащането на налози от физически лица и предприятия.

Експертите считат, че по-рано Мишустин никога не е „ светил “ на политическата сцена на Русия, изборът му за министър-председател може би цели основаване на „ по-конкурентоспособно “ управление на съветското държавно управление.

След като встъпи в служба Мишустин ще се сблъска с доста провокации, в това число с нуждата от поощряване на икономическата промяна, привличане на задгранични вложения, стимулиране на икономическия напредък и възстановяване на благосъстоянието на популацията.

Назначаването на Мишустин за нов началник на държавното управление се свързва освен с стопански аргументи, само че и с идната промяна в системата на властта.

Експертите считат, че ще настъпят промени в разпределението на пълномощията сред президента, Думата и държавното управление. Според Конституцията на Руската федерация, призната през 1993 година, президентът има право да номинира и назначава министър-председател, както и да разпуска държавното управление.

След промяната, Народното събрание ще получи повече престиж при назначението на началник на държавното управление.

Хан Лу, младши помощник в Евразийския център на Китайския институт за интернационалните връзки, означи, че промяната на премиера е първата стъпка в преразпределението на вътрешната власт в Русия. След това се чака началото на процеса на въвеждане на промени в Конституцията, усилване на ролята на Народното събрание и намаляване на президентската власт.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР