След оставката на вицепремиера Валери Симеонов протестите и напрежението в

...
След оставката на вицепремиера Валери Симеонов протестите и напрежението в
Коментари Харесай

Политолог: След всичко, което се случи в страната основен печеливш е ДПС

След оставката на вицепремиера Валери Симеонов митингите и напрежението в България не стихнаха. Какво ще се случи в страната и ще се успокои ли ситуацията?

"След всичко, което се случи в страната през последните няколко седмици, има един главен печеливш и това е Движение за права и свободи. Не споделям, че те провеждат всичко това, само че напълно влизат нещата в техния проект. Движение за права и свободи доста от дълго време натискат Борисов да стане тъкмо това. Все отново Валери Симеонов е главен съперник на Движението ", разяснява в "Събуди се " по Нова телевизия политологът Първан Симеонов.

Според социолога Евелина Славкова настояването на оставка на кабинета "Борисов " става след някакъв скандал.

"След оставката на Симеонов ръководещите ще се опитат да понижат напрежението. Самият Борисов заяви, че е допустимо да има още рокади в държавното управление ", счита тя.

"Не мисля, че вицепремиерът си подаде оставката поради митингите на майките. Той я подаде поради следващата изцепка на народен представител от тяхната група, а точно Петър Петров. Може ли да си визиите, че през 2018 година, когато след доста старания ние сме затворили тези 150 отвратителни домове за изоставени деца, Симеонов да споделя, че децата с увреждания би трябвало да бъдат там? Валери Симеонов няма място в Народното събрание ", съобщи журналистът Слави Ангелов.

"Сега е значимо какво следва. Първо какъв човек ще сложат на негово място. Ако още веднъж застане някой, който е сериозен към Изтока и към Движение за права и свободи, то смяна няма да има ", добави Първан Симеонов. Според него причина за недоволството на хората е общественото разслоение в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР