След оспорван дебат и само с един глас преднина транспортната

...
След оспорван дебат и само с един глас преднина транспортната
Коментари Харесай

Повишеният данък за колите отива за дългове, а не за въздуха

След оспорван спор и единствено с един глас преднина транспортната комисия към Столичния общински съвет гласоподава в понеделник по здрач да усили налога за коли в София, както предложи кметът Йорданка Фандъкова.

По време на бурните разногласия стана ясно, че спомагателните средства от налозите ще отидат за заплати на водачи и за осъществяване на транспортната задача, а не както бе дадено - за възстановяване на околната среда. Лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов попита шефа на комисията Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация по какъв начин тъкмо ще се усъвършенства качеството на въздуха от увеличените налози и получи отговор, че с парите ще се заплащат отговорностите на транспортните компании. Паргов насочи остри рецензии към ръководещите и настоя за незабавно създаване на довеждаща инфраструктура, посредством която да се подтиква използването на публичния градски превоз.

Паргов сложи още и въпроса за измиването на основни улици през летния сезон за да се понижат фините прахови частици във въздуха.

Народни представители от ГЕРБ, дружно с кмета на София Йорданка Фандъкова внесоха през вчерашния ден обещаните ден по-рано законодателни промени в Наказателния кодекс за горенето на боклуци. Според Фандъкова посредством санкции нерегламентираното изгаряне на боклуци ще бъде лимитирано. Предвижда се до 2 години затвор и санкция от 2000 до 5000 лв. за замърсяване на въздуха посредством горене на боклуци.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР