След осиновяването на двете момичета от България, намерени в къщата

...
След осиновяването на двете момичета от България, намерени в къщата
Коментари Харесай

Американците от „къщата на ужасите“ дали изрядни документи за осиновяване на българчетата

След осиновяването на двете девойки от България, открити в ”къщата на ужасите ” в Съединени американски щати обществен служащ е правил постоянни визити на 6 месеца. В свои пет отчета той не показва нито една тревожна констатация. Американците са показали изрядни документи по процедурата за осиновяване на деца от страната ни.
Това разгласи перд медиите представител на министерството на правораздаването по отношение на българчетата, които сега се намират под специфична полицейска отбрана в Съединени американски щати.

Мъжът в фамилията е работил като IT експерт, а дамата е била стопанка.

Към момента на осиновяването на двете девойки от България, в фамилията е имало 4 лични деца. В специфичен отчет от обществените служби в Съединени американски щати се показва, че са налице всички нужни условия да бъдат осиновени до 3 деца до 14 години от страната ни, които може да бъдат и със специфични потребности. Представени са и всички нужни документи, изисквани и доказващи надежността на родителите. Те са декларирали искане да осиновят съответно тези деца.

Двете девойки, които са близначки са били осиновени през ноември 2011 година когато са на 7 годишна възраст. До тогава са отглеждани единствено в домове за обществени грижи. Едното от девойките е със специфични потребности - има установено умствено закъснение.

Държавата на осиновителите е длъжна да обезпечи цялостна сигурност на децата и тяхната протекция, когато е установен риск за тях.

До в този момент в страната ни не са получавани сигнали за малтретиране на осиновени в чужбина деца. Данните сочат, че понижават осиновяванията в други страни на деца от България. 290 деца са осиновяванията в чужбина за 2018 година, от тях 104 са осиновени по процедурата за специфичните ограничения, т.е. децата са имали характерни потребности. През 2014 година броя на осиновените деца е бил над 450, уточни в умозаключение представитлеят на министерството на правораздаването.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР