След осемгодишна пауза българка отново бе поканена да представлява отбора

...
След осемгодишна пауза българка отново бе поканена да представлява отбора
Коментари Харесай

След 8 г. пак българка в отбора на Европа

След осемгодишна пауза българка още веднъж бе поканена да съставлява тима на Европа на Континенталната купа в Острава (Чехия) на 8 и 9 септември. Честта получи Мирела Демирева, която преди два дни сграбчи сребърния орден в скока на височина на европейското в Берлин с резултат от 2 метра. Надпреварата е през 4 години и в нея се състезават още селекциите на Азия и Пасифика, Африка, Австралия и Океания, Америка.

„ В понеделник ще имам обикновен обзор и по-късно с моя треньор (б.р. Маринус ван Лювен) ще решим дефинитивно дали да пускам в Острава. – съобщи Мирела. – В края на сезона постоянно всичко е на ръба, по тази причина се и постановат контролни медицински проучвания. Но сега всичко е ОК. Ще се веселя да вземам участие. Тази покана в действителност е едно огромно почитание за едно огромно съревнование. “
Всеки тим има право на двама спортисти в дисциплинираност. Другата европейка в скока на височина е рускинята Мария Ласицкене, №1 в света и Европа, също с 200 см в Берлин.
Ваня Стамболова бе последната българска на сходен конгрес.- в Сплит през 2010-а.
Същевременно Демирева получи медала си на публична гала на площад „ Брайтшейдплац ”. Отличието й бе връчено от Добромир Карамаринов, първи вицепрезидент на Европейската атлетика.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР