След осем месеца в ареста, отстранената кметица на столичния квартал

...
След осем месеца в ареста, отстранената кметица на столичния квартал
Коментари Харесай

Десислава Иванчева и Биляна Петрова излязоха от ареста

След осем месеца в ареста, отстранената кметица на столичния квартал "Младост " Десислава Иванчева и някогашната й заместничка Биляна Петрова са на независимост, заяви БНР. Двете напуснаха ареста на Централния софийски затвор с коли на 7-о Районно полицейско ръководство, съгласно правосъдното определение, с което бяха сложени под "домашен арест ".

Според определението на арбитър Иво Хинов Иванчева, Петрова и третият обвиняем за корупционната спекулация в столичната община "Младост " - Петко Дюлгеров, трябваше да излязат на независимост тъкмо в 12. Двете дами обаче бяха откарани с патрулка съвсем час след Дюлгеров, което породи спекулациите, че има проблем към освобождението им.

"Тука всичко е доста по-тенденциозно, доста по-преднамерено, във всяко едно деяние срещаме непрекъснати компликации. Напълно непотребен беше този цирк и всичкото това през днешния ден, което се направи ", разяснява юрист Ирен Савова.

Тъй като посоченият за медиатор при изнудването на предприемача Александър Ваклин - Петко Дюлгеров, към този момент е напускал за малко ареста, той беше откаран непосредствено в дома му, за разлика от Десислава Иванчева и Биляна Петрова, които първо бяха регистрирани в 7-о РУП.

По-леките ограничения на тримата към този момент бяха протестирани от прокуратурата, тъй че при започване на идната година ще стане ясно дали те ще останат по домовете си, или ще се върнат в ареста. Окончателно решение за едното или другото би трябвало да вземе Спецапелативният съд.

Домашният арест на Иванчева и Петрова, както и някогашния областен кмет Петко Дюлгеров, които са упрекнати, че са поискали половин милион евро от строителния бизнесмен Александър Ваклин, беше предписан и стимулиран на 40 страници от съдията от Специализирания углавен съд Иво Хинов.

В определението си той записа, че той влиза в действие през днешния ден в 12 часа. Прокуратурата стачкува по-леките ограничения на Иванчева, Петрова и Дюлгеров и - първо изиска, а след това се отхвърли, да бъде спряно предварителното осъществяване на по-леките ограничения за неотклонение. Което отвори пътя към дома на тримата - най-малко за Коледните празници.

Голямата въпросителна към сходно удобно развиване на намиращите се от осем месеца под стража подсъдими, е експлицитното обвързване, което направи арбитър Иво Хинов на домашния им арест с електронния надзор на тримата.

От правосъдното министерство оповестиха, че са уведомили спецсъда за невъзможността към този момент на Иванчева, Петрова и Дюлгеров да бъдат поставени електронни гривни, тъй като те към момента са в тестов интервал и не се ползват върху подсъдими и обвинени.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР