След оповестяването на годежа на британския принц Хари и актрисата

...
След оповестяването на годежа на британския принц Хари и актрисата
Коментари Харесай

Какви правила трябва да следва принц Хари на сватбата си с Меган Маркъл

След оповестението на годежа на английския принц Хари и актрисата Меган Маркъл в. „ Дейли експрес” предлага взор към разпоредбите, които женихът ще би трябвало да следва на сватбата си.

Като член на кралското семейство принц Хари ще би трябвало да се съобрази с разпоредбите, наложени от кралица Елизабет Втора. Преди да бъде оповестен годежът му, се заприказва, че и Меган Маркъл е почнала да „ напасва” държанието си към протокола, да вземем за пример в избора си на облекло.

Сватбата на двойката също ще бъде подчинена на избрани условия. Като младоженец от кралското семейство се чака принц Хари да съблюдава традициите, към които преди него са се придържали дядо му принц Филип, татко му принц Чарлз и брат му принц Уилям.

Военна униформа


Като всеки принц Хари ще носи военна униформа на сватбата си - традиция, спазвана от кралските младоженци. Когато през 2011 година мина под венчило с Кейт Мидълтън, принц Уилям заложи на елегантната алена униформа на Ирландската армия, на която е почетен полковник.



Брачна халка


Малко евентуално е принц Хари да носи брачна халка след сватбата. Нито принц Филип, нито принц Уилям носят такава, както повелява традицията измежду мъжете от аристокрацията.

В това отношение изключение прави принц Чарлз. Престолонаследникът носеше халката от брака си с принцеса Даяна даже след гибелта й.

Чарлз смъкна пръстена при започване на 2005 година След като през април същата година се ожени за херцогинята на Корнуол Камила, престолонаследникът още веднъж носи брачна халка.



Ергенско празненство


Като актуален жених принц Хари евентуално ще има ергенско празненство, само че то ще бъде обгърнато в загадъчност. За празненството на принц Уилям се знае малко. Според мълвата то е било проведено отвън Лондон в провинциалното имение на негов другар. Принц Чарлз също е имал ергенско празненство преди сватбата си с принцеса Даяна в клуба за джентълмени " Уайтс ".

Кум

По традиция за кралските сватби младоженците избират " покровител ", вместо кум. Принц Уилям наруши тази традиция и негов кум през 2011 година стана брат му принц Хари.

Много е евентуално принц Уилям да " върне услугата " на по-малкия си брат Хари, когато той застане пред олтара с Меган Маркъл.

Сватбена торта

Гостите на сватбата на принц Хари ще опитат две торти. По традиция тортата на младоженеца е плодова, само че принц Уилям избра обичаната си шоколадова за сватбата си през 2011 година Коя е желаната торта на принц Хари следва да се разбере.

Меден месец

Принц Хари евентуално ще последва образеца на брат си принц Уилям и ще води брачната половинка си на мини-меден месец, преди по-късно да я зарадва със същинско сватбено странствуване. След сватбата си през 2011 година херцозите на Кембридж отпътуваха на къс меден месец във Англия, чието местоположение остана незнайно, преди да се насочат на първокласно странствуване до Сейшелите.

Нова купа

Принц Хари евентуално ще получи нова купа, като най-спряганата е херцог на Съсекс. В този случай Меган ще стане херцогиня на Съсекс.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР