След оповестяване на информацията, че от Националния план за възстановяване

...
След оповестяване на информацията, че от Националния план за възстановяване
Коментари Харесай

Общината иска модернизацията на Топлофикация София да бъде включена в плана за възстановяване

След обявяване на информацията, че от Националния проект за възобновяване и резистентност е изнемощял план за парогазова централа в Маришкия басейн, Столична община предложи включване в Плана на плана за рационализация на " Топлофикация София ".

Проектът включва построяването на нови ко-генерационни мощности и опция за прекосяване на зелен водород. Той е създаден взаимно с Американската организация за търговия и развиване (USTDA) и е с огромна степен на подготвеност. Планът за рационализация е направен напълно в сходство с европейските енергийни политики и правилата за кръгова и нисковъглеродна стопанска система и ще трансформира " Топлофикация София " в основен сътрудник на държавното управление и Столичната община в опазването на околната среда, осигурявайки зелена сила за над 1 милион поданици на София, оповестиха от Следствен отдел към окръжна прокуратура.

От общината осведомиха още, че планът за апаратура за произвеждане на сила от РДФ (твърдо гориво от отпадъци) на София е трета фаза от интегрираната система за отнасяне на битовите боклуци.  През април 2020 година планът беше утвърден от Европейската комисия.

Съгласно утвърждения план електрическата енергия, създадена от РДФ-инсталацията, се дава на националната електрическа мрежа, а топлинната сила - на топлофикационна мрежа на София. Новата апаратура ще бъде заместваща мощ на част от старите амортизирани високоемисионни уреди на " Топлофикация София ", като резултатът от това е понижаване на замърсяването на атмосферния въздух.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР