След оповестено вчера електорално изследване на изборните нагласи в София,

...
След оповестено вчера електорално изследване на изборните нагласи в София,
Коментари Харесай

Социолози: Възраждане влиза в Столичния общински съвет!

След оповестено през вчерашния ден електорално проучване на изборните настройки в София, оповестено от Центъра за разбори и маркетинг на социолога Юлий Павлов, направено измежду 1010 пълнолетни жители на Столична община, излиза наяве, че след огромните партии, една от най-сериозните поръчки за присъединяване в идващия общински съвет в столицата на партия „ Възраждане”.

Първичните данни от проучването демонстрират несъмнено прекосяване на партията на Костадин Костадинов на чертата за влизане в общинския съвет на София, с най-малко двама общински съветници. Това обаче не е крайният резултат за Възраждане, тъй като за остро опозиционни партии като тях е присъщ така наречен „ прикрит вот”.

Това значи, че огромна част от интервюираните гласоподаватели към този момент са решили твърдо да гласоподават за тях, само че пред анкетьорите показват друга партия като свое желание или пък декларират, че към момента не са решили. Така, няма да бъде никаква изненада, в случай че на 28-ми октомври, Възраждане се окажат с двойно по-голям резултат от регистрирания в границите на проучването.


Което, в техния случай значи към 4-5 мандата в СОС. Този резултат би им разрешил даже да основат лична група в общинския съвет.

Кандидатът на Възраждане за кмет на София и лидер на листата за общински съветници на партията – Николай Дренчев, разяснява резултатите от проучването и целите, които ще отстоява Възраждане в бъдещия столичен общински съвет:

„ Резултатите на Възраждане не ме учудват, с ангажимента, че чакам да бъдат много по-добри от регистрираното. Откакто бе учредена софийската организация на Възраждане, доскоро повече от две години, ние свършихме голяма работа. Членската ни маса към този момент наброява повече от 400 души, организирахме голям брой общественополезни акции, културни и обществени събития и мн. други Такова едно събитие е самодейността „ Възраждане на фамилните ценности”.

Правим го всяка година по време на така наречен „ София прайд”, с цел да покажем, че дневния ред на обществото ни може и следва да бъде задаван от естествени хора с деца и фамилии, а не от комплицирани човеци, опитващи се да трансформират социално-културния модел на страната ни, изграждан с хилядолетия.

По време на всички митинги против Истанбулската спогодба, така наречен „ Стратегия за детето” и всички законови промени, прокарващи по един прикрит и неподобаващ метод джендърската идеология в България, аз и деятелите на Възраждане – София, бяхме в първите редици.

В рамките на всичките си срещи и начинания, създадохме извънредно доста контакти и другарства с елементарни хора, служащи, чиновници, интелектуалци, учители, хора със свободни специалности и доста други. Тези хора са нашата обществена база. Те са нашият тил и основа.

На тях точно разчитаме на тези избори, както и на всички други отсега нататък.”
Попитан, какви ще бъдат главните цели и цели на Възраждане в бъдещия общински съвет, Николай Дренчев изреди, следните няколко съществени задания: „ Един мандат време е доста дълъг интервал. Това е времето, след което децата, които още не са постъпили в детска градина – ще се разсънят възпитаници. Четвъртокласниците ще се озоват в гимназията, а гимназистите – в университета.

Един мандат време е задоволителен, с цел да се погуби едно потомство. Децата са първият и главен приоритет на Възраждане! Демографската злополука в страната изисква изключителни ограничения. Основната ни мярка е подкрепяне на родителите в грижата за децата им. Необходими са ни политики, които облекчават родителството.


Подпомагането на родителите, би трябвало да се прави посредством даване на голям брой разнородни и качествени обществени услуги – ясли, детски градини, учебни заведения, спортни уреди, създаване на подобаваща градска среда, гарантиране на сигурността на децата посредством градоустройство, обмисляне на трафика, преодоляване на уличната престъпност.

Възраждане също има „ Стратегия за детето “. Тя е дълготрайна, добре премислена, националноотговорна и просемейна, разглеждаща детето като неразделна част от фамилията. Необходима ни е и общинска „ инвитро “ стратегия, която да подкрепя двойки с репродуктивни проблем.

Необходими са политики, които подкрепят младите по-рано да встъпват в брак и по-рано да раждат деца, преди да се проявят репродуктивните проблеми, пораждани от възрастта. За тази цел обаче са нужни вложения в налични обществени услуги и предразполагаща градска среда.

И тук ролята на общинската власт е от главно значение. Мога да подсигурявам, че това, което ще зависи от нас като общински съветници и кметове, в границите на дадените ни от закона пълномощия, ще бъде свършено. Бъдете сигурни!”

Възраждане е с номер 48 в интегралната бюлетина.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР