След окончателното изследване на пробите резултатите са разписани с протокол

...
След окончателното изследване на пробите резултатите са разписани с протокол
Коментари Харесай

Всички Затаиха Дъх! Излязоха Резултатите От Изследванията За Чума На Мъртвото Прасе В Шабла!

След окончателното проучване на пробите резултатите са написани с протокол 133/АЧС/, се показва в известието.

От БАБХ предизвестяват, че има риск стопани, които отглеждат свине за персонална консумация в задния си двор, да крият признаци на болестта, с цел да не претърпят стопански загуби. Ветеринарите обаче предизвестяват, че когато прасето стартира да демонстрира признаци и се заколи и прибере във фризера, това не оказва помощ, защото инфектираното месо не е рисково за хората, само че е сериозен източник на болест за други прасета.

Междувременно румънските управляващи оповестиха за над 500 обособени огнища на африканска чума по свинете, основно в делтата на Дунав и покрай границата с Унгария, съобщи Асошиейтед прес.

В източния окръг Тулча, който е най-засегнат от заболяването, е оповестено изключително състояние, заяви за американската организация представител на локалните управляващи. Михай Пагал, представител на общинския съвет в Тулча, сподели, че 48 000 свине са били умъртвени от юни, откакто била намерено болестта. Той сподели, че две огромни свинеферми са претърпели големи загуби, както и голям брой дребни стопанства.

По данни на ветеринарната ревизия единствено в окръг Тулча има 471 огнища на африканска чума по свинете. В народен мащаб 500 фермери ще получат обезщетения за умъртвените животни.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР