След около седмица и половина - на 4 февруари, ще

...
След около седмица и половина - на 4 февруари, ще
Коментари Харесай

В началото на февруари МЗ ще каже колко зле е ситуацията с ТЕЛК-овете

След към седмица и половина - на 4 февруари, ще бъде показан разбор на порочните практики при издаването на решения за понижена продуктивност (по Наредбата за здравната експертиза). Това сподели здравният министър Кирил Ананиев след среща с самодейността " Системата ни убива ", на която участваха още министър председателят Бойко Борисов, общественият министър Бисер Петков и вътрешният Младен Маринов, както и ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев.
Ананиев посочи, че с изключение на показно какви нарушавания има, ще бъдат показани и ограничения за битка с порочните практики.
Здравният министър срещна присъстващите с напредъка по осъществяването на плана за създаване на Националната здравна осведомителна система и с настоящото осъществяване на публични поръчки за разработване и внедряване на съставените елементи от същата, като Ананиев уточни, че с въвеждането на системата ще проработят редица контролни механизми, които ще попречват порочните практики. Именно стартирането на електронната здравна система посредством въвеждане на електронна здравна карта, електронна рецепта и електронно направление е едно от главните претенции на представителите на гражданската самодейност " Системата ни убива ".
На срещата общественият министър описа за настоящата активност по надграждането на осведомителната система на Агенцията за хората с увреждания, която е в тестова среда от 7 януари. От 7 февруари се чака системата да проработи в цялостната си функционалност и лицата с увреждания ще имат достъп до данните, които се съдържат за тях в регистрите на обособените институции – на Национален осигурителен институт, АСП, НЗОК, НЕЛК и други.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР