След около години столичани вече ще могат да използват първия

...
След около години столичани вече ще могат да използват първия
Коментари Харесай

Ето как изглеждат новите влакове за метрото отвътре и отвън

След към години столичани към този момент ще могат да употребяват първия сектор от третата линия на метрото, по която се чака всекидневно да се возят 130 000 пасажери.

Първите пет станции - от " Патриарх Евтимий " до " Красно село ", ще бъдат пуснати в употреба до есента на 2019 година

Трасето от „ Владимир Вазов” до „ Орлов мост” ще проработи в края на идната година, а при започване на 2020 година метрото ще тръгне от „ Красно село” до „ Горна баня”, където ще има и връзка с влаковете, пътуващи сред София и Перник.

" 76% от дейностите по построяването на третия лъч на метрото от стадий 1 са изпълнени, а тунелопробивната машина е прокопала над 80% от тунела. Машината прокопава по 15-20 метра дневно. Тя към този момент се намира пред бъдещата метростанция на „ Орлов мост”, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, която дружно с министъра на превоза Росен Желязков и зам.-кмета по превоз Евгени Крусев, инспектира дейностите по плана за уголемение на метрото в града, съобщи БГНЕС.

„ Част от плана е построяването на депото за влакчетата, което все още е готово на 59%, а до края на годината се чака да стане изцяло готово. У нас дойдоха първите 9 влакчета, а в понеделник ще пристигна и 10-ото”, изясни кметът.

Както към този момент ви съобшихме, през уикенда метрото няма да се движи сред станциите " Сердика " и " Национален стадион " Васил Левски " поради дейностите по построяването на новата линия. За пасажерите ще бъдат обезпечени рейсове.

Ето и по какъв начин наподобяват новите метровлакове:







Снимки: БГНЕС

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР