След около две седмици преговори, участниците в Световната среща на

...
След около две седмици преговори, участниците в Световната среща на
Коментари Харесай

Среща на върха: 200 държави с обща декларация за защита на сушата и моретата

След към две седмици договаряния, участниците в Световната среща на върха за природата в Монреал, Канада, се споразумяха за дефинитивна декларация в понеделник.

Близо 200 страни си слагат за цел да защитят минимум 30 % от международните земни и морски зони до 2030 година.Те също по този начин са на мнение, че би трябвало да сепохарчат повече пари за запазване на биоразнообразието.

Договорът „ може да ни даде опция да спасим средствата си за прехранване – в случай че договарящите страни го желаят “, изясни Флориан Тице от Световнияфонд за природата. „ Ясното включване на правата на коренното население също е триумф, както и плануваното понижаване на половина на използването на пестициди. “

„ През идващите години обаче страните би трябвало да съберат и политическа воля за премахване на слабостите в националното използване “, продължи специалистът.

“Преди всичко това включва нужното стабилно потребление на екосистемите отвън предпазените територии. Освен това в международен мащаб липсват 700 милиарда $ годишно за съответна отбрана на биологичното многообразие. “

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР